- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρεκόρ πενταετίας στο πλήθος του έκτακτου προσωπικού στο Δημόσιο
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στο χρονικό διάστημα 2013-2017 το πλήθος του έκτακτου προσωπικού στο Δημόσιο τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι υπάλληλοι στα Υπουργεία, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης A' και Β' Βαθμού (δήμοι –περιφέρειες) και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι καλύπτουν έκτακτες ανάγκες έφτασαν τον Φεβρουάριο του 2017 τους 74.879. Οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις έργου, είναι ωρομίσθιοι ή μετακλητοί.
Συγκεκριμένα, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, οι συμβασιούχοι έργου και οι ωρομίσθιοι έφτασαν τους 72.765, ενώ οι μετακλητοί τους 2.114. Το πρωτοφανές, κατά την τελευταία πενταετία, ανοδικό σερί των συμβασιούχων στο Δημόσιο ξεκίνησε από τον Αύγουστο του 2016.
Τότε οι συμβασιούχοι ανέρχονταν σε 53.842. Με άλλα λόγια, μέσα σε επτά μήνες, αυξήθηκαν κατά 21.037 ή κατά 28,1%.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε κανένα άλλο μήνα της τελευταίας πενταετίας, δεν έχει σημειωθεί τόσο μεγάλο πλήθος έκτακτου προσωπικού στις τάξεις των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Παράλληλα, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως αυτό το σερί των προσλήψεων έκτακτου προσωπικού συνέβη σε μία χρονική περίοδο (Αύγουστος 2016 – Φεβρουάριος 2017), κατά την οποία αυξήθηκε και το πλήθος του τακτικού, δηλαδή μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, οι μόνιμοι υπάλληλοι στα Υπουργεία, στους ΟΤΑ και στα ΝΠΔΔ αυξήθηκαν από 564.729 στους 565.430.
Πηγή: capital.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απέσπασαν πάνω από 175.000 ευρώ
Η συγκινητική ιστορία της Γεωργίας Ξανθοπούλου
Τι ισχύει για τα δρομολόγια από και προς το Αεροδρόμιο
Οι καπνοί από την φωτιά είναι ορατοί πολλές περιοχές της Αττικής
Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται
Ο Ελληνικός Στρατός απέκτησε τις πρώτες δύο γυναίκες στρατονόμους
Κοντά στην πυρκαγιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αερόχημα που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα
Το Μουσείο Πολυγύρου ολοκληρώνεται έως το τέλος Μαρτίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Η πρόληψη ξεκινά πριν από το πρώτο κουδούνι - Έμφαση στην όραση, την ακοή και τη στοματική υγεία των παιδιών
Κάηκαν 38 στρέμματα - Ένας 70χρονος και ένας 64χρονος κατηγορούνται για πρόκληση φωτιάς
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.