Ελλαδα

Βόλος: Τζιπ με δύο επιβάτες έπεσε και βούλιαξε στο λιμάνι

Η άμεση αντίδραση αρχικελευστή του Λιμενικού και ναυτικού πράκτορα στάθηκε σωτήρια για τους επιβάτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
350096-726225.jpg
magnesianews.gr

Παρ' ολίγον τραγωδία να σημειωθεί το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα στο λιμάνι του Βόλου, όταν ένα τζιπ στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι ηλικίας 40-50 χρονών, διέσχισε με φόρα το χώρο όπου αποβιβάζονταν επιβάτες και οχήματα και κατέληξε στη θάλασσα, όπου και βυθίστηκε σε διάστημα περίπου τριών λεπτών.

Ευτυχώς για τους ίδιους, έπεσαν αμέσως στη θάλασσα ένας αρχικελευστής του Λιμενικού που είχε υπηρεσία στο λιμάνι και ένας ναυτικός πράκτορας, που τους βοήθησαν να βγουν από το όχημα που βυθιζόταν, ενώ μεγάλη ήταν η συμβολή του πληρώματος του «Πρωτεύς» που πέταξε σωσίβια στη θάλασσα με αποτέλεσμα η περιπέτεια του ζευγαριού να έχει αίσιο τέλος.

Ειδικότερα, όλα έγιναν στις 21:45 το βράδυ στο λιμάνι του Βόλου, όπου κατέπλευσε το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς» από τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Ενώ το πλοίο έδεσε και άρχισαν να αποβιβάζονται επιβάτες και οχήματα, ξαφνικά στο λιμάνι άρχισε να καταφθάνει με ταχύτητα ένα τζιπ, ο οδηγός του οποίου δεν σταμάτησε με αποτέλεσμα το όχημα, αφού πέρασε το υπερυψωμένο σημείο της προβλήτας όπου πέφτει ο καταπέλτης του πλοίου, να καταλήξει στη θάλασσα, δίπλα στο «Πρωτεύς» και σε απόσταση περίπου 3-4 μέτρων από την προβλήτα.

Η αντίδραση του αρχικελευστή του λιμεναρχείου, που είχε βάρδια στο λιμάνι και του ναυτικού πράκτορα ήταν άμεση, έπεσαν αμέσως στη θάλασσα και κατάφεραν να σπάσουν τα παράθυρα του αυτοκινήτου για να βγάλουν το ζευγάρι των επιβατών.

Παράλληλα, το πλήρωμα του «Πρωτεύς» έριξε στη θάλασσα τρία κυκλικά σωσίβια τα οποία ο λιμενικός και ο ναυτικός πράκτορας βοήθησαν να φορέσουν οι επιβάτες του τζιπ. Όλα έγιναν ευτυχώς με αστραπιαία ταχύτητα, καθώς το τζιπ, κυρίως λόγω του βάρους του, βυθίστηκε τρία περίπου λεπτά αφότου βρέθηκε στη θάλασσα.

Τελικά ο λιμενικός και ο ναυτικός πράκτορας βοήθησαν τους επιβάτες να ανέβουν στην προβλήτα με ανεμόσκαλα που είχε ρίξει το πλήρωμα του πλοίου και στη συνέχεια ακολούθησαν και οι ίδιοι, μετά την ηρωική πράξη τους.

Τότε κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τους μετέφερε στο νοσοκομείο.

Πηγή: magnesianews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ