Ελλαδα

Το Εφετείο στέλνει τον αναρχικό Σεϊσίδη 36 χρόνια στη φυλακή

Για ληστεία τράπεζας στην Αθήνα και απόπειρα ανθρωποκτονίας του φύλακα και δύο ειδικών φρουρών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349206-724591.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/www.astynomia.gr

Ποινή κάθειρξης 36 ετών κατά συγχώνευση επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Μάριο Σεϊσίδη για την υπόθεση της ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας το 2006. Ο Σεϊσίδης ήταν από τότε καταζητούμενος και τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη μαζί με τον Κώστα Σακκά το περασμένο καλοκαίρι στη Λακωνία.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του φύλακα της τράπεζας και δύο ειδικών φρουρών, που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, το οποίο είχε ως κατάληξη τον βαρύτατο τραυματισμό του Γιάννη Δημητράκη. Παράλληλα το δικαστήριο έκρινε τον Σεϊσίδη αθώο για τις υπόλοιπες έξι ληστείες για τις οποίες κατηγορήθηκε, αλλά και για τη συγκρότηση οργάνωσης και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Τέλος, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να έχει αναστέλουσα δύναμη η έφεση, ούτε και να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Μάριο Σεϊσίδη.

Οι παριστάμενοι αλληλέγγυοι στη δικαστική αίθουσα αντέδρασαν με συνθήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ ο συνήγορος του κατηγορουμένου Κώστας Παπαδάκης, δήλωσε ότι η ετυμηγορία ελήφθη χωρίς να τον αναγνωρίσει κανένας μάρτυρας «και χωρίς κανένα άλλο στοιχείο, εκτός από το DNA του, που «ταυτοποιήθηκε» σε σημεία της διαφυγής των δραστών και του οποίου η διαδικασία λήψης, επεξεργασίας και ταυτοποίησης έχει επανειλημμένα καταγγελθεί ως παράνομη».

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε ακόμη ότι «το μήνυμα ταύτισης των κατασταλτικών μηχανισμών, αστυνομικών και δικαστικών, στην ανάγκη αποκατάστασης του γοήτρου τους, που πληγώθηκε επανειλημμένα από τις προηγούμενες αθωώσεις, και εκδικητικότητας απέναντι σε μία αγέρωχη στάση του κατηγορουμένου - και του «άκρου» στο οποίο ανήκει, που οι μηχανισμοί νοιώθουν ως μόνο αντίπαλο - είναι σαφές και διαλύει κάθε αντίθετη αυταπάτη ως προς το ποιος είναι το κράτος και ποιος είναι ο στόχος του».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ