Ελλαδα

Μάχη σώμα με σώμα αστυνομικών και δολοφόνων στο κέντρο της Αθήνας

«Στο κόκκινο» η εγκληματικότητα: Δολοφονήθηκαν άγρια δύο ηλικιωμένοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348482-723318.jpg

Δύο ηλικιωμένοι βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας άγρια δολοφονημένοι στα διαμερίσματά τους που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, ένας 75χρονος άνδρας βρέθηκε εντός της οικίας του κοντά στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα επί της οδού Αλκαμένους σε κατάσταση προχωρημένης σήψης φέροντας στο σώμα του πολλές μαχαιριές. Ως κίνητρο της δολοφονίας του εικάζεται πως είναι η ληστεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος που έμενε μόνος του στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας είχε να εμφανιστεί αρκετές ημέρες με αποτέλεσμα κάποιοι φίλοι του να τον αναζητήσουν. Μάλιστα ένας ανιψιός του τον αναζήτησε ακόμα και στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα οι γείτονες του, που είχαν να τον συναντήσουν πάνω από μια εβδομάδα, είδαν κάτω από την πόρτα του διαμερίσματος του να συσσωρεύονται χαρτιά με λογαριασμούς. Έτσι ειδοποίησαν την αστυνομία προκειμένου να μπουν στο διαμέρισμα. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι άνδρες της ΕΛΑΣ που έσπευσαν στο σημείο δεν διαπίστωσαν ίχνη παραβίασης τόσο στη πόρτα όσο και στα παράθυρα, με αποτέλεσμα το πιο πιθανό σενάριο να θέλει τον άτυχο άνδρα να άνοιξε ο ίδιος την πόρτα στον δολοφόνο του.

Λίγο αργότερα, ένας 70χρονος ιατρός - ανδρολόγος βρέθηκε σε διαμέρισμα στην οδό Μάρνη 25 δεμένος χειροπόδαρα με ένα κασκόλ και φιμωμένος. Το θύμα φέρεται να άνοιξε ο ίδιος την πόρτα στους δολοφόνους του, οι οποίοι προσποιήθηκαν τους ασθενείς προκειμένου να τον παραπλανήσουν και να τον ληστέψουν.

Η αστυνομία, και συγκεκριμένα άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν έπειτα από καταδίωξη δύο υπόπτους για τη δεύτερη δολοφονία, έναν Έλληνα κι έναν Ρουμάνο. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν έπειτα από το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση γείτονα του ηλικιωμένου.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, κατευθύνθηκαν στον ένοικο της πολυκατοικίας που τους τηλεφώνησε. Οι δράστες που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στο διαμέρισμα του γιατρού άκουσαν τους αστυνομικούς και προσπάθησαν να ξεφύγουν από τα σκαλιά. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τους αντελήφθησαν και τους καταδίωξαν. Τους πρόλαβαν δυο ορόφους πιο κάτω και μεταξύ αστυνομικών και δραστών ακολούθησε μάχη. Ένας από τους δυο φερόμενους δολοφόνους απείλησε τους αστυνομικούς με μαχαίρι, ωστόσο, οι άνδρες της ΕΛΑΣ κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τόσο τον ίδιο όσο και το συνεργό του. 

Κατόπιν, οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και προσπάθησαν να επαναφέρουν τον 70χρονο γιατρό. Τελικά όμως δεν τα κατάφεραν και οι διασώστες του ΕΚΑΒ τον παρέλαβαν νεκρό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ