- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή (εικόνες)
Κάνουν λόγο για «ομολογία αδιοριστίας» σχετικά με την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών
Με σύνθημα τους μόνιμους διορισμούς, εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν συγκέντρωση μπροστά από τη Βουλή. Διαμαρτύρονται για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που αφορά τις προσλήψεις των αναπληρωτών κάνοντας λόγο για «ομολογία αδιοριστίας» καθώς και για τις αλλαγές που αφορούν τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής.



Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ «η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλει μηδενικούς διορισμούς για την εκπαίδευση τα έτη 2017-2018 και 2018-2019».
Επιπλέον, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς η τροπολογία αυτή «εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό, μεταπτυχιακό, μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ».
Σημειώνεται πως οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα κορυφωθούν την Τετάρτη 5 Απριλίου με συγκέντρωση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ μπροστά από τη Βουλή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.