Ελλαδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή (εικόνες)

Κάνουν λόγο για «ομολογία αδιοριστίας» σχετικά με την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347232-720879.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΟΥ

Με σύνθημα τους μόνιμους διορισμούς, εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν συγκέντρωση μπροστά από τη Βουλή. Διαμαρτύρονται για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που αφορά τις προσλήψεις των αναπληρωτών κάνοντας λόγο για «ομολογία αδιοριστίας» καθώς και για τις αλλαγές που αφορούν τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΟΥ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΟΥ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΟΥ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ «η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλει μηδενικούς διορισμούς για την εκπαίδευση τα έτη 2017-2018 και 2018-2019».

Επιπλέον, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς η τροπολογία αυτή «εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό, μεταπτυχιακό, μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ».

Σημειώνεται πως οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα κορυφωθούν την Τετάρτη 5 Απριλίου με συγκέντρωση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ μπροστά από τη Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ