Ελλαδα

Κάθειρξη 16 ετών στον «δράκο του Αμαρουσίου»

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347104-720599.jpg

Ποινή κάθειρξης 16 χρόνων και 2 μηνών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 29χρονο «δράκο του Αμαρουσίου». 

Σημειώνεται πως το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και δεν του έδωσε αναστολή στην έφεση.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα, είχε προτείνει την ενοχή του η εισαγγελέας της έδρας, η οποία, επικαλούμενη σχετική πραγματογνωμοσύνη, έκρινε ότι δρούσε οργανικά και μεθοδευμένα.

Αναφερόμενη στον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι ήθελε να μειώσει τα θύματά του, δήλωσε: «Αν ήθελε να μειώσει τα θύματα θα έκανε άλλες πράξεις, δρούσε μεθοδευμένα. Άκουγε φωνές που του έλεγαν χούφτωσέ την,  φτύσ' την. Όμως αυτός δεν επέλεγε την ηπιότερη πράξη αλλά τις θώπευε...

Οι επιθέσεις γίνονταν σε υπόγειες διαβάσεις που δεν ήταν πολυσύχναστες. Δεν ήταν τυχαία και η επιλογή της ώρας. Δεν προκύπτει ότι είναι ψυχωτικός. Αντίθετα, οι συνάδελφοί του κατέθεσαν ότι ήταν λειτουργικός. Ήταν μεθοδικός και αυτό προκύπτει και από την επιλογή των θυμάτων του. Επέλεγε γυναίκες που μπορούσε να χειριστεί. Προσπάθησε μάλιστα στην τελευταία του επίθεση να βελτιώσει τη δράση του, είχε μαζί του μονωτική ταινία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ