Ελλαδα

Το left.gr κατηγορεί την Ελληνοφρένεια για υποκίνηση βίας και η Ελληνοφρένεια απάντησε…

Με αφορμή τα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346665-719758.jpg

Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στη ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια της 23ης Μαρτίου για την επίσκεψη Τσίπρα στην Αμαλιάδα για τα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης στην οικία του αγωνιστή της Αριστεράς, το left.gr κατηγόρησε την εκπομπή για υποκίνηση βίας.

Το αντίστοιχο απόσπασμα από τη ανάρτηση στο left.gr:

Στη ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια του realfm 97.8, οι Θύμιος Καλαμούκης και Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης προτρέπουν σε βίαιη υποδοχή του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης στην οικία του αγωνιστή, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, και στα οποία θα παραστούν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, και ο Γ.Γ του Κ.Κ.Ε Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Οι ψιλοβίαιες ενέργειες δεν βγάζουν, αλλά οι χοντροβίαιες;;;» αναρωτιούνται και καλούν να επιδειχθεί φαντασία «σε κίνηση ξεφτιλισμού της όλης πρωτοβουλίας» που θα αποδώσει «καλύτερα αποτελέσματα», αφού θεωρούν ότι η λεκτική βία δεν αρκεί...

Θα μπορούσε να θεωρηθεί «ψιλοπλάκα» ή «χοντροπλάκα», αν δεν ήταν διανθισμένη με πραγματικά πολιτικά σχόλια. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί κυρίως ότι όσα λέγονται για τον εξευτελισμό της όλης πρωτοβουλίας αφορούν μια εκδήλωση που σκοπό έχει να τιμήσει ένα πρόσωπο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Υπευνθυμίζεται ότι η οικία Μπελογιάννη, όπου θα γίνουν τα εγκαίνια, δωρήθηκε στον Δήμο Ήλιδας από τον γιο του εκτελεσθέντα αγωνιστή, ενώ λίγο αργότερα χαρακτηρίσθηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, γιατί εκεί μεγάλωσε ο Νίκος Μπελογιάννης.

Το επίμαχο απόσπασμα:

Και η απάντηση της Ελληνοφρένειας:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ