Ελλαδα

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις για τον οδηγό της Πόρσε

Από τις αρχές της εβδομάδας ξεκίνησαν οι κλήσεις για κατάθεση μαρτύρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346437-719362.jpg

Ένα μήνα μετά από το τροχαίο με την Πόρσε έξω από τη Θήβα, ανήμερα της Αποκριάς −που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους− έρχονται οι τοξικολογικές εξετάσεις για τον οδηγό του αυτοκινήτου, τον 24χρονο Γιώργο Βακάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», οι τοξικολογικές εξετάσεις σε πρώτη φάση έδειξαν ότι ο 24χρονος δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ενώ οι αναλύσεις συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν ο Γιώργος Βακάκης είχε κάνει χρήση άλλων ουσιών.

Σύμφωνα με πηγές από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, φαίνεται ότι η αιτία του τροχαίου είναι το σκάσιμο του πίσω δεξιού ελαστικού το οποίο άρχισε να χάνει αέρα ένα χιλιόμετρο πριν το σημείο εκτροπής, όμως οι αξιωματικοί της Τροχαίας δεν είναι ακόμα σε θέση να πουν με βεβαιότητα γιατί το λάστιχο άρχισε να ξεφουσκώνει.

Από τις αρχές της εβδομάδας ξεκίνησαν οι κλήσεις για κατάθεση μαρτύρων. Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκαν να καταθέσουν όσα γνώριζαν στα  γραφεία της Τροχαίας, οι γονείς του συνοδηγού της Πόρσε Ανδρέα Γεωργακόπουλου.

Την ίδια ώρα, κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση ο Σίλβα Κλέιτον −που βρίσκεται στην Κύπρο− καθώς ο ποδοσφαιριστής ήταν ο άνθρωπός που πέρασε από το σημείο λίγο μετά από τροχαίο και μίλησε με τον Υπάτιο Πατμάνογλου. 

Ο Απόστολος Βακάκης, πατέρας του 24χρονου, μέχρι τώρα δεν έχει κληθεί για κατάθεση καθώς πρώτα η Τροχαία περιμένει απαντήσεις από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για το ποια είναι τα συνεργεία που συντηρούσαν το αυτοκίνητο.

Σημειώνεται πως οι έρευνες της Τροχαίας συνεχίζουν με γρήγορους ρυθμούς, εντούτοις είναι σίγουρο πως θα περάσουν μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να πάρει η υπόθεση το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση, από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας αναμένεται να περάσουν όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή με το δυστύχημα: από τους ανθρώπους που συντηρούσαν την Πόρσε, τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς που έφθασαν στο σημείο, μέχρι και τους υπαλλήλους  της Νέας Οδού οι οποίοι έβλεπαν από τις κάμερες την πορεία του αυτοκινήτου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ