Ελλαδα

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία από την ΕΛΑΣ

Για την ενημέρωση και πρόληψη απέναντι στον «πόλεμο» των τροχαίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344798-716473.jpg

Η καλύτερη άμυνα της κοινωνίας στον «πόλεμο» των τροχαίων, είναι η ενημέρωση και η πρόληψη.

Αυτό φαίνεται πως κάνει πράξη η ΕΛΑΣ με μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής που έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί σε δημοτικά, καθώς και σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αυξημένο ενδιαφέρον παρατηρείται από τους υπευθύνους των σχολείων και τους πολίτες καθώς στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το σχολικό έτος 2015-201 ενημερώθηκαν 38.298 μαθητές, αυξάνοντας τον αριθμό τους κατά περίπου 30.000, σε σύγκριση με το 2014.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από τις υπηρεσίες Τροχαίας και περιλαμβάνουν ενημέρωση των μαθητών για την οδική ασφάλεια και τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, παρουσίαση της λειτουργίας εξοπλισμού των υπηρεσιών Τροχαίας και χρηστικές συμβουλές σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Σκοπός των ενημερωτικών αυτών προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί στα παιδιά, από μικρή ακόμα ηλικία, σωστή οδική παιδεία και αγωγή για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Οι ενημερωτικές επισκέψεις των αξιωματικών της Αστυνομίας, πραγματοποιούνται μετά από προηγούμενη συνεννόηση των σχολείων με τις τοπικές υπηρεσίες Τροχαίας.

Το τελευταίο μάθημα έγινε προχθές, στο 16ο δημοτικό σχολείο Κορυδαλλού, όπου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν τους μαθητές και να τους εκπαιδεύσουν σε ειδικό επιδαπέδιο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής (μακέτα).

Εκτός όμως από τα μαθήματα στα σχολεία, η Αστυνομία έχει αναπτύξει και άλλες δράσεις για την ενημέρωση των παιδιών. Συγκεκριμένα, τα έτη 2015 και 2016 πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός εκθέσεων και ημερίδων οδικής ασφάλειας, τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 40.000 μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας συμπεριλαμβάνεται και η πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής, με θέμα «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», η οποία ξεκινά τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2017, στο εμπορικό κέντρο «Golden Hall», στο Μαρούσι Αττικής και την διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ