- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Ο ΚΟΚ αλλάζει με «εκπτώσεις» έως και 50% στα πρόστιμα
Εμμένει ο Μαυραγάνης στην πρόταση για πρόταση ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη
Αλλαγές δρομολογεί η κυβέρνηση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επικεντρώνοντας στα πρόστιμα και όχι στις παραβάσεις. Πληροφορίες από το υπουργείο Μεταφορών αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο για μείωση των προστίμων του ΚΟΚ ως και κατά 50%.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η πρόταση του υφυπουργού Μεταφορών, Νίκου Μαυραγάνη, για σύνδεση των προστίμων με το εισόδημα του παραβάτη παραμένει στο «τραπέζι». Το μοντέλο της αναλογικότητας των προστίμων εφαρμόζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και μάλιστα με επιτυχία, όπως λένε κυβερνητικές πηγές. Όπως είχε πει προσφάτως ο κ. Μαυραγάνης σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ένα πρόστιμο των 100 ευρώ έχει άλλη αξία για κάποιον με εισόδημα 10.000 ευρώ το χρόνο και άλλη για κάποιον με εισόδημα 50.000 ευρώ το χρόνο.
Ο κ. Μαυραγάνης υποστηρίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας για την εν λόγω διάταξη καθώς η οικονομική κατάσταση του παραβάτη θα διαπιστώνεται μέσω Taxis.
Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά οι παραβάτες αναμένεται να υποχρεώνονται και σε κοινωνική εργασία για την «αποπληρωμή» του προστίμου έτσι ώστε να αυξηθεί και η κοινωνική συνείδησή τους. Ωστόσο, για πολύ επικίνδυνες παραβάσεις που οδηγούν σε τροχαία και βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τα πρόστιμα αναμένεται να μείνουν στα ίδια επίπεδα. Δηλαδή για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, για παραβίαση στοπ κ.ά. Για παράδειγμα, παραμένει στα 700 ευρώ το πρόστιμο για κόκκινο και stop, στα 350 ευρώ η μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στα 100 ευρώ το πρόστιμο για τη χρήση κινητού, αλλά και τα πρόστιμα από 200 ως και 2.000 ευρώ για οδηγούς που έχουν κάνει χρήση αλκοόλ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Η χειμερινή ώρα επιστρέφει για μία ακόμη φορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.