Ελλαδα

Αθωώθηκε για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου και ζητά αποζημίωση

Ο 25χρονος Γεωργιανός κατέθεσε αγωγή κατά του Δημοσίου για κάθε που πέρασε στις φυλακές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342859-712843.jpg

Αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου κατέθεσε ο 25χρονος Γεωργιανός, ο οποίος κατηγορήθηκε και τελικά αθωώθηκε ομόφωνα για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλο. Ο νεαρός διεκδικεί αποζημίωση τουλάχιστον 15.000 ευρώ για τις ημέρες που έμεινε έγκλειστος στις φυλακές από τη σύλληψή του, έως την εκδίκαση της υπόθεσης και την αθώωσή του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tharrosnews.gr το αίτημα του 25χρονου ισχυροποιείται μετά και την τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία απορρίφθηκε αίτηση αναίρεσης που είχε κατατεθεί κατά της αθωωτικής απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας.

 

Ο αρχιμανδρίτης Ζαχαρόπουλος βρέθηκε δολοφονημένος το 2014. Τότε η Αστυνομία συνέλαβε ως δράστες έναν 17χρονο Έλληνα με μειωμένο καταλογισμό και έναν 25χρονο Γεωργιανό. «Σύμφωνα με την δικογραφία και οι δύο όταν συνελήφθησαν, ομολόγησαν την πράξη τους, με τα πράγματα όμως να διαφοροποιούνται στη συνέχεια. Ο ανήλικος συνέχισε να ομολογεί την παρουσία του και να περιγράφει τα ίδια και στα δύο δικαστήρια που ακολούθησαν, ενώ ο Γεωργιανός άλλαξε στάση δηλώνοντας αθώος και κατηγορώντας αστυνομικούς ότι του απέσπασαν ομολογία και πως η υπογραφή δεν είναι δική του», αναφέρει το tharrosnews.gr.

Σε δίκη οδηγήθηκε πρώτος ο 17χρονος, ο οποίος με αναγνώριση μειωμένου καταλογισμού, καταδικάσθηκε από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας σε 15 χρόνια και 1 μήνα φυλάκιση, καθώς αρχικά κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και σε ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου. Στην καθαρογραμμένη αυτή απόφαση το δικαστήριο της Κυπαρισσίας αναγνωρίζει ως κύριο δράστη τον Γεωργιανό.

 

Στη συνέχεια στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Γεωργιανός, ο οποίος αρνήθηκε τα πάντα και παρά την πρόταση του Εισαγγελέα να κριθεί ένοχος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, κηρύσσεται ομόφωνα αθώος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.