Ελλαδα

Συνδέονται οι δύο επιθέσεις σε ταξιτζήδες στην Κηφισιά: Χρησιμοποιήθηκε το ίδιο πιστόλι

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση – Για «μανιακό» δολοφόνο κάνει λόγο η αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342480-711995.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Στο ότι συνδέονται οι δύο επιθέσεις εναντίον οδηγών Ταξί που έγιναν με διαφορά λίγων ημερών στην περιοχή της Κηφισιάς κατέληξαν οι αστυνομικοί, καθώς η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι χρησιμοποιήθηκε το ίδιο πιστόλι.

Υπενθυμίζεται ότι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, δολοφονήθηκε άγρια ένας 52χρονος οδηγός Ταξί, ενώ το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, ένας 32χρονος συνάδελφός του δέχθηκε επίσης επίθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δολοφόνος είναι μανιακός και έχει βάλει στόχο τους αυτοκινητιστές.

Ο δράστης είχε πυροβολήσει και τα δυο θύματά του τρεις φορές. Μέσα στο ταξί του δολοφονημένου 52χρονου βρέθηκαν δυο κάλυκες και μια βολίδα, ενώ από την εξέταση που έκανε στη σορό του ο ιατροδικαστής βρέθηκαν δυο βολίδες. Τρεις φορές είχε πυροβοληθεί από τον δράστη και ο 32χρονος οδηγός ταξί, πρώτο θύμα των επιθέσεων. Ο δράστης χρησιμοποίησε και στις δυο περιπτώσεις το ίδιο όπλο, με την αστυνομία να πιστεύει πως πρόκειται για μετασκευασμένο όπλο με σιγαστήρα.

Εν τω μεταξύ, για δεύτερη φορά αναμένεται να περάσει το κατώφλι του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ο 32χρονος οδηγός ταξί. Και αυτό γιατί οι αστυνομικοί επικεντρώνονται στα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ατόμου για να τον εντοπίσουν μέσα από κάμερες της περιοχής και να δουν πού κινείται. 

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία πρόκειται για Έλληνα ηλικίας 25-30 ετών, με ύψος λίγο πάνω από 1.70, αδύνατο που συνηθίζει να κυκλοφορεί με φόρμες και μπουφάν με κουκούλα. 

Το γεγονός ότι εξαφανίζεται μετά τις επιθέσεις δείχνει ότι γνωρίζει άριστα την ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να είναι κάτοικος της περιοχής. 

Πληροφορίες λένε ότι τα δύο ταξί ερευνήθηκαν για ύπαρξη αποτυπωμάτων και DNA με μέχρι στιγμής αρνητικά αποτελέσματα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ