Ελλαδα

24ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Πέμπτη

Ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342313-711595.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο, νοσοκομειακοί γιατροί καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες - γιατροί θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την υποστήριξή του στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και καλεί τους γιατρούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται πως σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΟΕΝΓΕ αναφέρει μεταξύ άλλων πως το νέο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν στο «απυρόβλητο» και κάνει λόγο για «μειώσεις συντάξεων μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους και επιβολή νέων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση, αν κάποιος επιθυμεί να θεμελιώσει δικαίωμα και για δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη ή να συνεχίσει την ασφάλισή του και σε δεύτερο φορέα ασφάλισης, επιβαρύνεται και με την εργοδοτική εισφορά.

«Το ύψος της δεύτερης ασφαλιστικής εισφοράς διαμορφώνεται στο 20% των συντάξιμων αποδοχών. Τριπλασιάζεται, σχεδόν, το κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών, αφού αυξάνεται σταδιακά από 6,67% στο 20%. Επιβάλλονται εισφορές 20% στους άνεργους γιατρούς που ασφαλίζονται υποχρεωτικά, π.χ. ειδικευόμενοι που είναι στην αναμονή από το ένα κομμάτι της ειδικότητας στο άλλο» επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ