Ελλαδα

«Το ΕΒΕΑ αθέτησε υπόσχεση και άλλαξε κλειδαριές σε διατηρητέο»

Καταγγελίες από το δήμαρχο Αθηναίων 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342183-711319.jpg

Τις κλειδαριές στο διατηρητέο και ανακαινισμένο κτίριο του παλιού ΕΒΕΑ (Εμπορικό - Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, οδός Αμερικής 8) άλλαξε σήμερα Τρίτη πρωί 28 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κώστας Μίχαλος, παραβιάζοντας προγραμματική συμφωνία του με το Δήμο της Αθήνας για την πλήρη αποκατάσταση - ανάδειξη - αξιοποίησή του, κατάγγειλε ο  δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης, καλώντας τον κ. πρόεδρο να τιμήσει την υπογραφή του.

Λεπτομερέστερα, μιλώντας στον "Αθήνα 9.84", ο κ. Καμίνης ανάμεσα στ΄άλλα είπε: 

  • «Το κτίριο αυτό ήταν κλειστό για 15 χρόνια και συμφωνήθηκε να ενταχτεί στο ΕΣΠΑ. Είναι τώρα ένα κόσμημα, ενώ πριν ήταν με μουσαμάδες. Για την ανακαίνισή του ο Δήμος δαπάνησε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ, μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από το ΕΣΠΑ. Ο κ. Μίχαλος ξέχασε ότι έχει βάλει την υπογραφή του σε έγγραφο που λέει ότι το κτίριο θα το χρησιμοποιεί ο Δήμος»
  • «Ο Δήμος έχει υποχρέωση απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο και ευθύνη απέναντι στην Ευρώπη για τη λειτουργία του κτιρίου. Ο Δήμος πληρώνει και τα έξοδα λειτουργίας του κτιρίου. Θα εξαντλήσω κάθε δυνατό ένδικο μέσο για το θέμα» 
  • Εύχομαι ο κ. Μίχαλος «να συνέλθει και να έρθει στο τραπέζι να συζητήσουμε το θέμα».

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία Δήμου - ΕΒΕΑ τρία χρόνια πριν ήταν: το ΕΒΕΑ παραχωρεί το κτίριο δωρεάν για 12 χρόνια στο Δήμο, ενώ ο Δήμος το εντάσσει στα ΕΣΠΑ, το ανακαινίζει και το χρησιμοποιεί σαν Κέντρο  Ανάπτυξης -  «Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας».  Ο τελικός προϋπολογισμός είναι  4.975.000 ευρώ. Αν ισχύουν όσα λέει ο δήμαρχος, το ΕΒΕΑ παίρνει ένα κτίριο ανακαινισμένο από το Δήμο, χωρίς αντάλλαγμα. 

.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ