- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ε.Ε για τσίπουρο και τσικουδιά
Η Κομισιόν ζητά αύξηση του φόρου κατανάλωσης
Την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ε.Ε., επειδή δεν εφαρμόζει τον κανονικό συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, «με βάση τη νομοθεσία της Ε.Ε., πρέπει να εφαρμόζεται ο ίδιος συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης για την αιθυλική αλκοόλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, εκτός εάν ισχύουν εξαιρέσεις ή παρεκκλίσεις».
Ωστόσο, συνεχίζει η Επιτροπή, στην Ελλάδα δεν ισχύει καμία παρέκκλιση όσον αφορά τα αλκοολούχα ποτά τσίπουρο ή τσικουδιά, για τα οποία σήμερα εφαρμόζεται μειωμένος συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης (50%), καθώς και εξαιρετικά μειωμένος συντελεστής (γύρω στο 6%) όταν παράγονται από μικρούς παραγωγούς, τους λεγόμενους «διήμερους» αποσταγματοποιούς.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, εφαρμόζοντας αυτούς τους μειωμένους συντελεστές, η Ελλάδα παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ, δεδομένου ότι ευνοεί την εγχώρια παραγωγή αυτών των αλκοολούχων ποτών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
830 άνθρωποι χόρεψαν για καλό σκοπό στην Πλατεία Αριστοτέλους
Μετά τη σοβαρή περιπέτεια που αντιμετώπισε και τη μακρά περίοδο νοσηλείας και αποθεραπείας
Λόγω αντικατάστασης των σιδηροτροχιών
Στην εκδήλωση βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Στέφανος Κασσελάκης
Τα περιστατικά έλαβαν χώρα στη Φλώρινα και στη Κοζάνη
Η συλλυπητήρια ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια
Υψηλό το επίπεδο συμμόρφωσης στις επισημάνσεις της Αρχής
Η διοργάνωση του Εθνικού Θεάτρου για την Ομόνοια που ακυρώθηκε κρύβει κάτι πολύ βαθύτερο
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Συζητήσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και μουσικές εμφανίσεις
Στο σημείο οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και ένα ελικόπτερο
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Τι θέματα έπεσαν στα μαθήματα ειδικότητας στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι
Πολύωρη ταλαιπωρία για τους επιβάτες
Πότε τελείωνουν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.