Ελλαδα

Συνεργασία μεταξύ του Χάρβαρντ και του ΑΠΘ

Η συμφωνία θα έχει διάρκεια έως το Δεκέμβριο του 2019

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337537-702097.jpg

Τριετές μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (Harvard University) και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Μάλιστα, ο Αμερικανός διευθυντής του Κέντρου, Γκρέγκορι Νάτζ, λίγο πριν υπογράψει τη συμφωνία με τον πρύτανη του ΑΠΘ, μίλησε με θερμά λόγια για τους Έλληνες αλλά και για τη διαχρονική προσφορά του ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα.

Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός καθηγητής δήλωσε: «Αυτό το μέρος, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, από όπου μιλάω τώρα, αλλά και η Ελλάδα γενικότερα, αντιπροσωπεύουν για ανθρώπους σαν εμένα τα πάντα σε ό,τι έχει να κάνει με τον πολιτισμό».

Ο καθηγητής επεσήμανε πως η Ελλάδα ήταν αυτή που εφηύρε τη δημοκρατία, τη φιλοσοφία και τον οργανωμένο αθλητισμό. Αναφορικά δε με την ίδια τη συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Νατζ χαρακτήρισε το Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του ΑΠΘ ως «παγκοσμίου κλάσης».

Από τη μεριά του, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, σημείωσε σχετικά: «Στον κόσμο που αλλάζει θέλουμε να παίζουμε ρόλο και στα εκπαιδευτικά και στα ερευνητικά πράγματα, με τους ανθρώπους μας, αλλά και με τις δυνατότητες που μας δίνουν εξαιρετικές συνεργασίες όπως αυτή».

Στόχος της συμφωνίας με το ΑΠΘ είναι η ενίσχυση της ακαδημαϊκής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, η υποστήριξη της διδασκαλίας και των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την έρευνα στον τομέα της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας και γλώσσας και η υποστήριξη νέων ερευνητών του ΑΠΘ. Σημειώνεται πως η συμφωνία θα έχει διάρκεια έως τον Δεκέμβριο του 2019.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ