Ελλαδα

Απίστευτο Νο2: Εισαγγελέας κατά διοικητή ταμείου επειδή δεν δέχεται τα ομόλογα του Σώρρα!

Τι αναφέρει δημοσίευμα μια μέρα μετά την απόφαση - τραγέλαφο για τα 600 δισ.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335915-697950.jpg

Μόλις μια μέρα μετά την απόφαση-τραγέλαφο από το  Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ότι υπάρχουν τα δισ. του Σώρρα, έρχεται το δημοσίευμα του liberal.gr.

Το σάιτ αποκαλύπτει ότι Εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος επικεφαλής μεγάλου ταμείου του δημοσίου, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό των οφειλών τους με ομόλογα του Σώρρα!

Σύμφωνα με τον δημοσίευμα ο εισαγγελέας ζητεί να εξεταστεί αν ο επικεφαλής του ασφαλιστικού ταμείου έχει τελέσει αδίκημα και αν πρέπει να τιμωρηθεί. 

Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που προκάλεσε θυέλλα αντιδράσεων:

«Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε, ότι ο κατηγορούμενος Αρτέμης Σώρρας, δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων, με την επωνυμία “RedPantherLimited”, που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας. Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000), λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.