- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
10 φωτογραφίες από την «εμπόλεμη» ζώνη στο Πολυτεχνείο
13 συλλήψεις και 5 προσαγωγές - Σπασμένα τα φανάρια στη συμβολή Πατησίων με Στουρνάρη
Σε 13 συλλήψεις και 5 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης γύρω από το Πολυτεχνείο, κάνοντας την Πατησίων και την οδό Στουρνάρη να θυμίζουν εμπόλεμες ζώνες.
Για αρκετές ώρες η κατάσταση παρέμενε τεταμένη, καθώς ομάδες ατόμων, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το υπό κατάληψη κτήριο Γκίνη του Ιδρύματος, εκτόξευαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, κυρίως στην οδό Πατησίων.
Παράλληλα, οι κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα στους δρόμους πέριξ του Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλευρά τους, έκαναν χρήση χημικών.
Η οδός Πατησίων και οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου παρέμειναν κλειστοί για αρκετές ώρες, λόγω των επεισοδίων, με την κατάσταση περιοχή να είναι αποπνικτική.
Πάντως, αμέσως μετά τα επεισόδια, συνεργεία του δήμου καθάρισαν την περιοχή και οι δρόμοι είχαν δοθεί στην κυκλοφορία από πολύ νωρίς το πρωί. Ωστόσο, οι οδηγοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς στη συμβολή Πατησίων και Στουρνάρη έχουν σπάσει όλα τα φανάρια.
Την ίδια ώρα, έχει ξεσπάσει μία μίνι κόντρα μεταξύ αστυνομίας και εισαγγελίας, για το πότε ακριβώς δόθηκε το «πράσινο φως» για επέμβαση στο Πολυτεχνείο. Η εισαγγελία υποστηρίζει πως είχε δοθεί πολύ νωρίτερα της επέμβασης και η αστυνομία πως δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε εικόνες από τα επεισόδια σε Θεσσαλονίκη
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε εικόνες από τα επεισόδια σε Πάτρα και Ιωάννινα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα μηχανήματα, με βάρος άνω των 150 τόνων το καθένα, κατέρρευσαν με ελεγχόμενο τρόπο
Ένα από τα πιο σπάνια είδη στον κόσμο
Φόρος τιμής στην προσφορά του στην επιστήμη και στην εκπαίδευση
Λόγω εκτέλεσης εργασιών
Σε ποιες στάσεις θα διατεθούν λεωφορεία
Έλεγχοι για «μαύρο χρήμα», περιουσίες και συγγενικά πρόσωπα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Aύξηση παρατηρείται μόνο στην περιφέρεια Κρήτης
Το χρονικό του συμβάντος
Παραμένει στο μικροσκόπιο άτομο του στενού περιβάλλοντος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επιμένει ότι είναι αθώος
Η δημοσιογράφος υπέστη κάταγμα από έκρηξη εξωτερικής μονάδας κλιματισμού
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις
Αυξάνονται οι εμφανίσεις στις ελληνικές θάλασσες το φετινό καλοκαίρι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.