Ελλαδα

Έρχεται το 2017 το μανό που «ξεσκεπάζει» τον βιαστή (video, εικόνες)

Ένα επαναστατικό βερνίκι νυχιών που αλλάζει χρώμα όταν πρέπει  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330851-685000.jpg

Σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει στην αγορά ένα επαναστατικό μανό, το οποίο εντοπίζει εγκαίρως τις προθέσεις ενός επίδοξου βιαστή. Η εφεύρεση της εταιρείας Undercover Colors κατάφερε να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλια αξίας 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων και αποφάσισε να δοκιμάσει το προϊόν της στην πραγματική αγορά αρχής γενομένης του 2017.

Η ιδέα για τον χρωματιστό προστάτη των γυναικών γεννήθηκε σε τμήμα του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας το 2014. Μια ερευνητική ομάδα είχε την ιδέα να αναπτύξει ένα προϊόν που θα κάνει τις γυναίκες να νιώθουν πιο ασφαλείς όταν βγαίνουν ραντεβού με αγνώστους και όταν κυκλοφορούν στα μπαρ. Στόχος είναι να αντιλαμβάνονται εγκαίρως πότε κάποιος θα επιχειρήσει να ναρκώσει μια γυναίκα για να την βιάσει, το γνωστό ως date rape, βιασμός σε ραντεβού.

το μανό που «ξεσκεπάζει» τον βιαστή

«Μία στις έξι γυναίκες θα παρενοχληθεί ή θα γίνει θύμα σεξουαλικής επίθεσης κατά τη διάρκεια της ζωής της», αναφέρει η εταιρεία Undercover Colors, και συνεχίζει, «αυτό το αδιανόητο πρόβλημα έχει αγγίξει διαστάσεις επιδημίας στα κολέγια και στα πανεπιστήμια και κάτι πρέπει να γίνει. Η δύναμη πρέπει να επιστραφεί στις γυναίκες σε μια τέτοια οδυνηρά αδύναμη κατάσταση».

το μανό που «ξεσκεπάζει» τον βιαστή

Πώς προστατεύει το μανό

Το μανό αλλάζει χρώμα όταν εντοπίζει κάποια ναρκωτική ουσία στο ποτό. προς το παρόν το εν λόγω μανό «αναγνωρίζει» δύο ουσίες τα  Rohypnol and τα ecstasy. «Απλά βουτήξτε το δάχτυλό σας στο ποτό και σε λίγα δευτερόλεπτα η παρουσία των ναρκωτικών ουσιών θα φανεί από την αλλαγή στο χρώμα του βερνικιού», σημειώνει η εταιρεία. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.