- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
500 Αμερικανοί πράκτορες της CIA στην Αθήνα για την επίσκεψη Ομπάμα
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον Αμερικανό πρόεδρο και τον εορτασμό του Πολυτεχνείου
Περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες της CIA και της προσωπικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα, θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούν τους 3.000.
Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οριστικό σχέδιο για την ανάπτυξη των μέτρων θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας. Τότε θα δηλώσουν και οι αμερικανικές αρχές τα στοιχεία εκείνων που θα συμμετάσχουν από την πλευρά τους στα μέτρα, σε επιτελικό και επιχειρησιακό επίπεδο, όπως επίσης και τον οπλισμό, τα οχήματα και όποιο άλλο υλικό θα έχουν μαζί τους.
Ωστόσο, από προχτές το πρωί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., γίνονται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών της Αστυνομίας και υπαλλήλων της ΕΥΠ, με επιτελικό κλιμάκιο Αμερικανών πρακτόρων όλων των «ειδικοτήτων», οι οποίοι βρίσκονται ήδη εδώ προκειμένου να ετοιμάσουν τα πάντα για την ασφάλεια του κ. Ομπάμα - καθώς και αξιωματούχων της Αμερικανικής πρεσβείας.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μέτρων, οι Αμερικανοί πράκτορες ελέγχουν εξονυχιστικά μαζί με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, χώρους, κτίρια και διαδρομές, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ σταδιακά θα φτάσουν και οι επιχειρησιακές ομάδες που θα συνοδεύουν παντού τον Αμερικανό πρόεδρο.
Σημειώνεται ότι πριν από το προεδρικό αεροσκάφος, θα φτάσουνε με άλλα αεροσκάφη τα θωρακισμένα αυτοκίνητα με τα οποία θα κινούνται ο κ. Ομπάμα και η συνοδεία του, ενώ σε κάθε μετακίνηση θα κλείνουν οι δρόμοι μισή ώρα πριν, θα γίνονται συνεχώς έλεγχοι από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με Αμερικανούς ειδικούς, ενώ θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση.
Στον λόφο του Φιλοπάππου θα ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα, ενόψει της ανοικτής ομιλίας του Αμερικανού προέδρου στην Πνύκα. Η περιοχή θα έχει ερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή από πυροτεχνουργούς και θα περιφρουρείται συνεχώς από το τέλος της εβδομάδας. Ταυτόχρονα, «πυρετός» επικρατεί στην ΕΥΠ και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, για την συλλογή πληροφοριών, εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άφησαν για λίγο πίσω τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις
Οι πιστοί από τους πέντε ναούς βίωσαν μαζί την κορύφωση του Θείου Δράματος
Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στις λιτανείες υπό το φως των κεριών και τις ψαλμωδίες
Μέχρι τι ώρα προλαβαίνετε να κάνετε τις τελευταίες πασχαλινές αγορές
Είχε πρόσφατα τιμηθεί για τη συγγραφή του βιβλίου του «Μας διώξαν από την Κοκκινιά»
Η ιερή πόλη που γιορτάζει φέτος τα 200 χρόνια της μεγάλης Εξόδου, είναι ίσως το πιο ειλικρινά Ελληνικό σημείο της Ελλάδας
Επιστροφή στον σταθμό Θεσσαλονίκης και αντικατάσταση μηχανών μετά από τεχνικό πρόβλημα
Η μεσημεριανή παράδοση του Επιταφίου των Εμπόρων παραμένει ζωντανή στη Θεσσαλονίκη
Δίχασε τους πιστούς ο υψηλής τεχνολογίας και πολύχρωμος επιτάφιος
Πάνω από 30 χιλιάδες έλεγχοι και 170 χιλιάδες κατασχέσεις πυροτεχνημάτων πανελλαδικά
Ουρές στα διόδια και αυξημένη κίνηση σε ΚΤΕΛ και λιμάνια
Από την Αθήνα και την Ύδρα μέχρι την Κέρκυρα και την Καβάλα, οι πιστοί βιώνουν την κορύφωση του Θείου Δράματος
Πού εντοπίζονται προβλήματα
Σε επιφυλακή οι αρχές - Τι πρέπει να κάνετε αν τη συναντήσετε
Αναλυτικά οι αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις επόμενες ημέρες
Εντείνονται οι έλεγχοι πριν την Ανάσταση
Τελευταίοι αδειούχοι φεύγουν από την πόλη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.