Ελλαδα

Και δεύτερο σωματείο δικαστών – εισαγγελέων

Αποδοκιμάζει η υπάρχουσα Ένωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329991-682615.jpg

Την υπό ίδρυση  «Ένωση Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων» -η αίτηση για την ίδρυση της οποίας κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας την 1η Νοεμβρίου- αποδοκιμάζει ως διασπαστικήκαι επιζήμια η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ). 

Λεπτομερέστερα, σε ανακοίνωσή της σήμερα Τρίτη η ΕΔΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

  • Η ΕΔΕ πήγαινε πολύ καλά, με  νέο, Ενωτικό Προεδρείο και «άρχισε να εισπράττει την επιδοκιμασία των συναδέλφων για τη δράση του»
  • «Αυτό δεν άρεσε σε κάποιους, που περίμεναν να αποτύχει. Μη μπορώντας να αποδεχτούν το αποτέλεσμα (Σ.Σ. των πρόσφατων συνδικαλιστικών εκλογών) και τη δημοκρατικά εκφρασθείσα βούληση των συναδέλφων τους άρχισαν έναν ανηλεή αγώνα αποδόμησης του νέου ενωτικού Προεδρείου. Και επειδή δεν κατάφεραν να έχουν μια Ένωση στα μέτρα τους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα»
  • «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η μεγαλύτερη Δικαστική Ένωση με παραπάνω από 3.000 μέλη, στάθηκε αρωγός στις ανάγκες των συναδέλφων και προώθησε μέσα σε λίγους μήνες πολλά από τα εκκρεμή αιτήματα του Κλάδου. Οι καταστατικοί σκοποί της Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων είναι ακριβώς ίδιοι με τους σκοπούς της δικής μας Ένωσης»
  • Οι ανώτεροι και ανώτατοι Δικαστές έτσι κι αλλιώς υπερεκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της Ένωσης, καθώς 7 από τα 15 μέλη του ανήκουν σ’ αυτούς.
  • Ποιος είναι ο λόγος δημιουργίας διασπαστικού σωματείου;
  • Ποια τα αιτήματα δεν ικανοποίησε ή δεν προώθησε η ΕΔΕ;
  • «Όσοι αποδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στη νέα αυτή Ένωση ας αναλογιστούν άλλη μια φορά τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η πράξη τους στην ενότητα του Δικαστικού Σώματος»
  • Οι δικαστικοί γενικά καλούνται ν΄ απορρίψουν «τέτοιου είδους διασπαστικές κινήσεις και να μη δώσουν τη συγκατάθεσή τους στο διχασμό που επιχειρείται». 

(Στη φωτογραφία η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Μ. Θάνου και του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ν. Σακελλαρίου,  με τον πρώθυπουργό κ. Τσίπρα, τον περασμένο μήνα).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ