Ελλαδα

Φρίκη στη Ρόδο: Νεκροθάφτης ασέλγησε στο πτώμα 9χρονου κοριτσιού

Είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και την κόρη του, αλλά και την κόρη της πρώην συντρόφου του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328824-679949.jpg
ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΝΕΦ

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσει 60χρονος Άγγλος που διαμένει στη Ρόδο για να απολογηθεί, κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφία, αποπλάνηση ανηλίκων αλλά και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή», ο 60χρονος κατηγορείται ότι έχει αποπλανήσει την ανήλικη κόρη της πρώην φίλης του, την ίδια του την κόρη για χρονικό διάστημα 15 μηνών, ενώ φέρεται να έχει ολοκληρώσει σεξουαλική επαφή με το πτώμα ενός εννιάχρονου κοριτσιού την περίοδο που εργαζόταν σε γραφείο τελετών.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με αφορμή έρευνα της Ίντερπολ η οποία και ενημέρωσε τις ελληνικές διωκτικές αρχές για τον 60χρονο και τις συνομιλίες που φέρεται να είχε σε «chat» όπου και ομολογούσε τα όσα είχε διαπράξει. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στις αχές Ιανουαρίου του 2013 έγινε έρευνα στο σπίτι του 60χρονου στις Καλυθιές Ροδου, όπου και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένα ψηφιακός δίσκος και δύο σκληροί δίσκοι.

Τα ευρήματα στάλθηκαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που επικαλείται η τοπική εφημερίδα, βρέθηκαν 64 αρχεία εικόνας με πορνογραφία ανηλίκων, 57 εκ των οποίων ήταν μοναδικά και επτά αντίγραφα τα οποία δημιουργήθηκαν και αποθηκεύτηκαν το χρονικό διάστημα από τις 21 Απριλίου 2011 έως τις 8 Ιανουαρίου 2013 με εξαίρεση δύο αρχεία. Επίσης, βρέθηκαν 33 αρχεία να απεικονίζουν ημίγυμνα ανήλικα άτομα σε διάφορες στάσεις, τα οποία και φέρονται να εστάλησαν σε άλλους χρήστες.

Η έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέδειξε επίσης ότι στα μηνύματα που έχει στείλει ο 60χρονος μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εξέφραζε στην αγγλική γλώσσα την επιθυμία του να συνευρίσκεται με ανήλικα άτομα, ενώ ομολογούσε ότι το είχε πράξει κατά το παρελθόν με τρία ανήλικα παιδιά ηλικίας 3,5 και 7 ετών από κάποιο σκωτσέζικο νησί. Επίσης, ομολογούσε ότι είχε συνευρεθεί και με το νεκρό σώμα ενός εννιάχρονου κοριτσιού κατά το διάστημα που εργαζόταν σε γραφείο τελετών.

Τέλος, εντοπίστηκε πλήθος ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τη διεύθυνση του κατηγορούμενου, όπου μεταξύ άλλων ο χρήστης ζητά από γονείς ανηλίκων ατόμων με τους οποίους συνομιλεί να εμφανίσουν τα ανήλικα παιδιά τους κατά τη διάρκεια ζωντανής συνομιλίας μέσω βιντεοκλήσης.

Ο 60χρονος για όλα αυτά θα δώσει σήμερα εξηγήσεις στην ανακρίτρια συνοδευόμενος από τη συνήγορο που του έχει διοριστεί από το δικαστήριο, Εύη Αρνιθενού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ