Ελλαδα

27 - 28 Οκτωβρίου: Το πρόγραμμα για τη Θεσσαλονίκη

Το επίκεντρο για όλη τη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328813-679929.jpg

Το πρόγραμμα για την εθνική γιορτή κατά το διήμερο Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, το εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Στις 27 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή, με αφετηρία τη Διαγώνιο και τερματισμό την Ι. Δραγούμη (ο χώρος επισήμων στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους). Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος τα σχολεία που ορίστηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, καθώς και τα τμήματα των Σημαιοφόρων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στις 12.30 το μεσημέρι της 27ης Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στα στα μνημεία των ηρώων, στις προτομές και στους ανδριάντες από τους μαθητές, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με ευθύνη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κατά τη στιγμή της κατάθεσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η έναρξη της σιγής σημαίνεται με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων», το ίδιο και η λήξη που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, αναπήρων πολέμου, συλλόγων, τμημάτων μαθητών, προσκόπων, οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με τα αντίστοιχα προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου (πρώην Κέννεντυ), από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) μέχρι τον Λευκό Πύργο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ