Ελλαδα

Τη μισή Ελλάδα πλημμύρισε η κακοκαιρία

Προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα αλλά και στην Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328369-678709.jpg

Σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας από την κακοκαιρία και τις ισχυρές καταιγίδες. Το παρήγορο είναι ότι σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν και την Κυριακή η εικόνα θα είναι πολύ καλύτερη σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, δρόμοι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να υπάρξει κυκλοφοριακό κομφούζιο σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης. Επίσης, η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων αλλά και για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν σε Π. Φάληρο, Νίκαια, Αιγάλεω αλλά και στα Μεσόγεια.

Τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία καταγράφηκαν στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Μεσολόγγι, όπου εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν. Ευτυχώς αποκαταστάθηκε γρήγορα η βλάβη που προκλήθηκε από κεραυνό σε κεντρικό αντλιοστάσιο αποχέτευσης όμβριων υδάτων και τα νερά ήδη έχουν υποχωρήσει στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Προβλήματα υπήρξαν, επίσης, στην Ηλεία, στις περιοχές της Βάρδας, της Γαστούνης, των Λεχαινών και της Ανδραβίδας, ενώ στην Αχαΐα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 19ο και στο 21ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ακράτας - Ζαρούχλας, καθώς αποκολλήθηκαν βράχοι και έπεσαν στο οδόστρωμα.

Στην Πάτρα μία γυναίκα έπεσε στο δρόμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε τουλάχιστον 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Παρόμοια θέματα αντιμετώπισαν και οι περιοχές της Πρέβεζας και της Ναυπάκτου. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.