Ελλαδα

Απάντηση από τον Κοντομηνά για την ποινική δίωξη

«Με προσβάλλουν βάναυσα και καταπατούν το τεκμήριο αθωότητάς μου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328201-678189.jpg
ΑΠΕ

«Σε απάντηση των σημερινών δημοσιευμάτων περί διώξεώς μου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που με προσβάλλουν βάναυσα και καταπατούν το τεκμήριο αθωότητάς μου, θέλω να δηλώσω τα εξής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα δημοσίευμα του ΑΠΕ ανέφερε ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά με τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής περίπου 48 εκατ. ευρώ και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων την περίοδο 2006 - 2008. Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ειδικό ανακριτή.

 Στην απάντησή του ο επιχειρηματίας προσθέτει:

«1. Στο πλαίσιο ελέγχου μου, εξ αφορμής και μόνο της κατάφωρα κατασκευασμένης σύνδεσης του ονόματός μου με τη λίστα LAGARDE (ενόσω έχει αποδειχθεί ότι ουδέποτε διατηρούσα λογαριασμούς στην HSBC Γενεύης), το ΚΕΦΟΜΕΠ υπό την ηγεσία του απομακρυνθέντος κ. Μασίνα, εξέτασε ως μη δικαιολογημένες καθ’ όλα νόμιμες και φορολογημένες συναλλαγές εταιρειών μου ύψους περί τα 100 εκ. ΕΥΡΩ. Σε συνέχεια ο έλεγχος ακύρωσε σε ποσοστό 70% το αρχικό ποσό. 

2. Ήδη σήμερα έχω προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών δικαστηρίων, την κρίση των οποίων περιβάλλω με την πλήρη εμπιστοσύνη μου, για να επανεξετάσουν το σύνολο των εξηγήσεων και παραστατικών που αποδεικνύει την πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια των φορολογημένων ήδη συναλλαγών μου.

3. Η ποινική μου δίωξη, την δεδομένη στιγμή, ξεκάθαρα εντάσσεται στην προσπάθεια στοχοποίησής μου, εν σχέσει προς τις τρέχουσες εξελίξεις στην αδειοδότηση των καναλιών και αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την πρωτόγνωρη κατάλυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ