Ελλαδα

Δάσκαλος πέταξε από την τάξη μαθήτρια με διαβήτη γιατί η ένεση ινσουλίνης «ωθεί στα ναρκωτικά»

Τέτοιου είδους συμπεριφορές τροφοδοτούν το bullying, καταγγέλλει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327725-677290.jpg

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη καταγγέλλει ένα άνευ προηγουμένου κρούσμα ρατσισμού στο σχολείο με αρνητικό πρωταγωνιστή έναν εκπαιδευτικό και θύμα ένα κορίτσι με διαβήτη.

Ο δάσκαλος ανάγκασε το παιδί να βγει εκτός τάξης για να ελέγξει την τιμή του σακχάρου της και να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, επικαλούμενη μαρτυρίες γονιών, «συγκεκριμένος εκπαιδευτικός με εξαιρετικά δηκτικό τόνο εξανάγκασε τη μαθήτρια να αποχωρήσει από την σχολική αίθουσα προκειμένου να ελέγξει την τιμή του σακχάρου της και να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη».

Η καταγγελία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αναφέρει πως ο δάσκαλος επικαλέστηκε ότι «η μέτρηση του σακχάρου ή η χορήγηση ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά».

 «Το σχολείο έχει την ευθύνη ως κοινωνικοποιητικός μηχανισμός να διδάσκει πρότυπα συμπεριφοράς, αξίες και κανόνες, να αίρει προκαταλήψεις και να προωθεί κοινωνικές αρετές και ευαισθησίες», υπογραμμίζει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, τονίζοντας πως τέτοιου τύπου συμπεριφορές που εκδηλώνονται σε σχολικό περιβάλλον υποθάλπουν και δύναται να τροφοδοτήσουν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, το λεγόμενο bullying.

«Θεωρούμε ότι οι συμπεριφορές που καταγγέλλονται ότι παρατηρήθηκαν στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν κοινωνικά ενδεδειγμένες και ευθυγραμμισμένες με τους σκοπούς που πρέπει να επιτελεί η σχολική μονάδα», σημειώνει η ανακοίνωση του Συλλόγου, ενώ τίθεται το ερώτημα εάν θα αντιμετωπιζόταν με αντίστοιχο τρόπο τυχόν λιποθυμικό, υπογλυκαιμικό ή υπεργλυκαιμικό, σοκ πάσχοντος μαθητή, συνέπεια της παράλειψης μέτρησης ή χορήγησης ινσουλίνης.

 

«Περιστατικά, όπως αυτό, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μεμονωμένα και δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν παύουν όμως να είναι από κάθε άποψη απαράδεκτα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο τρόπο από τους υπεύθυνους»,  καταλήγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ