Ελλαδα

Οκτώ έδερναν τον συμμαθητή τους, ενώ οι άλλοι βιντεοσκοπούσαν

Οργή στην Κω για το πρωτοφανές περιστατικό σχολικής βίας σε γυμνάσιο του νησιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327637-677047.jpg

Οκτώ μαθητές έδερναν έναν 15χρονο συμμαθητή τους ενώ όλοι οι υπόλοιποι μαθητές που ήταν παρόντες και έβλεπαν τον ξυλοδαρμό έβγαλαν απλά τα κινητά τους και βιντεοσκόπησαν το επεισόδιο.

Το νέο κρούσμα σχολικού εκφοβισμού συνέβη έξω από το 2ο Γυμνάσιο της Κω. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στο νησί το θύμα, μαθητής της Γ' τάξης, ζήτησε από συμμαθητή του μικρού αδελφού του, 14 ετών, που φοιτά στο 1ο Γυμνάσιο, να σταματήσει να τον παρενοχλεί. Το γεγονός εξόργισε τον 14χρονο και την επόμενη ημέρα προέτρεψε οκτώ συμμαθητές του να στήσουν ενέδρα στον 15χρονο, έξω από το σχολείο του, όπου του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον με μανία στο πρόσωπο και στο σώμα.

Ο 14χρονος ηθικός αυτουργός της επίθεσης τιμωρήθηκε με τριήμερη αποβολή από τη διεύθυνση του σχολείου, ενώ οι γονείς των παιδιών τα οποία ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό κλήθηκαν από τον εισαγγελέα.

Οι γονείς του θύματος προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνύσεις, ενώ παράλληλα ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τον αποτροπιασμό του για τον ξυλοδαρμό του μαθητή εξέφρασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ιπποκρατείου Γυμνασίου, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας εντός της σχολικής κοινότητας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ