- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απορρίφθηκαν τα αιτήματα ασύλου των Τούρκων στρατιωτικών
Έφτασαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν
Απορρίφθηκαν τα αιτήματα διεθνούς προστασίας για άλλους τέσσερις από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς, που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα. Αρνητικές ήταν και οι αποφάσεις στα αιτήματα συνέχισης της διαδικασίας για δύο από τους στρατιωτικούς, των οποίων οι υποθέσεις είχαν τεθεί στο αρχείο.
Συγκεκριμένα, από την Υπηρεσία Ασύλου επιβεβαιώνεται ότι «επιδόθηκαν σήμερα το πρωί οι τέσσερις απορριπτικές αποφάσεις πρώτου βαθμού και δύο απορρίψεις αιτήσεων θεραπείας».
Οι αποφάσεις επιδόθηκαν στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται πλησίον του Ολυμπιακού Χωριού, όπου κρατούνται.
Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η δικηγόρος των οκτώ, Σταυρούλα Τομαρά, για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες σε δεύτερο βαθμό. Σχετικά με τις τέσσερις αρνητικές αποφάσεις στα αιτήματα ασύλου η ίδια καταγγέλλει ότι «δεν ελήφθη καν υπόψη από την Υπηρεσία Ασύλου το αίτημα αναδοχής που κατατέθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙΙ, προκειμένου να εξεταστούν οι αιτήσεις από άλλο κράτος μέλος της ΕΕ».
Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε αρνητική απόφαση επί του αιτήματος ασύλου άλλου ένα από τους οκτώ στρατιωτικούς, για την οποία έχει ασκηθεί προσφυγή για εξέταση στη δευτεροβάθμια αρμόδια επιτροπή.
Εκκρεμεί να εκδοθεί απόφαση σε πρώτο βαθμό για έναν ακόμα Τούρκο στρατιωτικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονικό της υπόθεσης
Κατηγορείται για απάτες και πλαστογραφίες
Κλειστό το μονοπάτι για τη Μονή Στομίου
Η οργάνωση έχει περιθάλψει φέτος 73 αλεπούδες
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Για ψευδείς δηλώσεις εκτάσεων σε νησιά από παραγωγούς στην Κρήτη
Τι κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα
Μία από τις προτάσεις έχει σχεδιαστεί από Ελληνίδα γραφίστρια
Τι αλλάζει στις δύο γραμμές
Το χρονικό της υπόθεσης
Ηλικίας από 14 έως 17 ετών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο ταμπλό του ταξί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Οι φλόγες επεκτάθηκαν και στα δέντρα δίπλα στον αυτοκινητόδρομο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.