Ελλαδα

Ιατροδικαστής του πατέρα: Η μικρή Άννυ πέθανε από ηρωίνη, όχι από τον τεμαχισμό

Εισαγγελέας: Κάνετε λογικά άλματα, σηκώνω τα χέρια ψηλά!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326454-674041.jpg

Σε πλήρη αντίθεση με τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης, έρχονται αυτά που υποστηρίζει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης που κλήθηκε από την υπεράσπιση του πατέρα της μικρής Άννυ, Στανισλάβ Μπακατζίεφ ή Σάββα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καρακούσης και στις δύο ένορκες καταθέσεις του είχε δηλώσει βέβαιος πως το παιδί ήταν εν ζωή όταν το τεμάχιζε ο πατέρας του, γεγονός που αποδεικνύεται από τις πάρα πολλές κηλίδες αίματος στον χώρο, καθώς όταν ένας άνθρωπος είναι ζωντανός, τότε έχει αρτηριακή πίεση και έτσι το αίμα εκτοξεύεται. Αντίθετα, αν η τετράχρονη ήταν νεκρή, το αίμα θα λίμναζε δίπλα της.

Από την άλλη, ο κ. Γαλεντέρης ισχυρίστηκε πως η μικρή Άννυ πέθανε από παθολογικά αίτια ή από οξεία εγκεφαλική καταστολή που υπέστη λόγω λήψης ηρωίνης από το στόμα.

Η μαρτυρία του, ωστόσο, αμφισβητήθηκε έντονα, αφού έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα έχουν ακουστεί μέχρι τώρα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Σημαντικό στοιχείο για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του ο μάρτυρας ήταν ένα εύρημα που, όπως είπε, δεν έχει μέχρι στιγμής αξιοποιηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, εντοπίστηκαν σημάδια από εμετό σε κουβέρτα, ενώ βρέθηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα σε ύψος κάτω από ένα μέτρο, και όχι ψηλά, όπως αντίθετα υποστήριξαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες που προηγήθηκαν, επιμένοντας πως ο τεμαχισμός της μικρής έγινε εν ζωή.

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά... Κάνετε άλματα… Δεν έχω να σας ρωτήσω κάτι άλλο» είπε η εισαγγελέας της έδρας σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του μάρτυρα ότι οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στους τοίχους του διαμερίσματος ήταν σε χαμηλό ύψος. «Οι άλλοι μάρτυρες εδώ μας είπαν ότι οι κηλίδες ήταν άνω του ενός μέτρου» συμπλήρωσε η εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα, ο διάλογος έχει ως εξής:

  • Εισαγγελέας: Ποια ευρήματα σας οδήγησαν στο συμπέρασμα αυτό, ότι το παιδί κατέληξε συνεπεία παθολογικών αιτίων; Κάνετε λογικά άλματα, αυτό που λέτε είναι αυτό που ψάχνει το δικαστήριο, αν είναι έτσι εμείς να πάμε σπίτια μας.
  • Ιατροδικαστής: Έλαβα υπόψη μου τα στοιχεία.
  • Εισαγγελέας: Την απολογία του κατηγορουμένου; Σε ποιο αντικειμενικό εύρημα βασίζεστε;
  • Ιατροδικαστής: Στις κηλίδες αίματος, την κατανομή γενετικού υλικού, την κουβέρτα με τον εμετό της Άννυ. Δεν πέθανε από ανθρωποκτονία, μπορώ να αποκλείσω την ανθρωποκτονία. Δεν συμπεραίνω ότι οι κηλίδες είναι από τεμαχισμό, θεωρώ ότι δεν είναι ύποπτα για τεμαχισμό εν ζωή.
  • Εισαγγελέας: Πώς δικαιολογείτε τις κηλίδες αίματος;
  • Ιατροδικαστής: Θα μπορούσαν να είναι από τεμαχισμό ή από ψεκασμό, δηλαδή από φτέρνισμα.
  • Εισαγγελέας: Φτερνίστηκε και πήγαν αίματα στο σοβαντεπί; Σε ύψος πάνω από ένα μέτρο; Ήταν ένα παιδί τεσσάρων ετών. Σηκώνω τα χεριά ψηλά...

Κατάθεση στο δικαστήριο έδωσε και η πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ, Αλεξάνδρα Λόλη, η οποία μετέβη στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα για την διενέργεια αυτοψίας. Η μάρτυρας κατέθεσε πως στο σπίτι υπήρχαν αρκετές κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία και ότι εντοπίστηκε αίμα σε ύψος μεγαλύτερο του ενός μέτρου στον τοίχο. Πρόσθεσε, δε, ότι η κουζίνα του διαμερίσματος ήταν πολύ καλά καθαρισμένη και στο χωλ είχαν γίνει προσπάθειες καθαρισμού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ