Ελλαδα

Αυτό είναι το Απάτσι που κατέπεσε ανατολικά της Χαλκιδικής – Πώς επανέφεραν τον ένα χειριστή

Δραματική η διάσωση των δύο πιλότων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ifaisteia Festival Fireworks • Santorini Volcano | 17.9.2016

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η διάσωση ενός εκ των δύο χειριστών του Apache που έπεσε το πρωί της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ 2016», στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού, ανατολικά της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το militaire.gr, το ελικόπτερο έπεσε σε απόσταση 30 μέτρων από την παραλία Βρασνών-Σταυρού και ο ένας χειριστής κατάφερε να απεγκλωβιστεί, αλλά ο δεύτερος, άγνωστο γιατί, δεν τα κατάφερε.

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά. Πάνω από το σημείο στο οποίο είχε βυθιστεί το ελικόπτερο έφθασε μία ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων και ένας εκ των στελεχών της βούτηξε στο βυθό της θάλασσας και με άπνοια κατόρθωσε να απεγκλωβίσει και τον δεύτερο χειριστή.

Ο δεύτερος χειριστής του ελικοπτέρου τύπου Απάτσι, σύμφωνα με το ίδιο site, χρειάστηκε άμεση ιατρική βοήθεια για να τον επαναφέρουν στη ζωή. Ευτυχώς, στο τέλος πήγαν όλα καλά.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο 424 ΣΝΘ για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 09:00, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ – 2016», ελικόπτερο ΑΗ—64D της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού.

Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου έχουν τις αισθήσεις τους και διακομίζονται στο 424 ΓΣΝΘ για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Τα αίτια διερευνώνται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ