Ελλαδα

Για φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα» οι Καλογριτσαίοι

Ελέγχονται για 24 εκ. συνολικά 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325002-670288.jpg

Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη ο κατασκευαστής κ. Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιος του κ. Ιωάννης - Βλαδίμηρος.

Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», πρόκειται για δυο σοβαρές δικογραφίες με επίκεντρο τον Χρήστο Καλογρίτσα και το γιο του, που εξετάζονται από τον Ιανουάριο του 2015 στο πλαίσιο της έρευνας για τις λίστες της φοροδιαφυγή, ενώ η μια υπόθεση να βρίσκεται λίγο πριν τη δίκη.

Η πρώτη δικογραφία (Εισαγγελία Εφετών Αθηνών - κ. Χρήστος Καλογρίτσας), αφορά φοροδιαφυγή ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Η δεύτερη δικογραφία (ανακριτής - κ.  Ιωάννης - Βλαδίμηρος Καλογρίτσας), αφορά ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.  Ο κ. Ι. Β. Καλογρίτσας έσπευσε να πληρώσει αυτό το ποσό, πήρε φορολογική ενημερότητα, πήρε μέρος στη δημοπρασία  για τις τηλεοπτικές άδειες και κέρδισε μια από τις τέσσερις. Η πληρωμή του ποσού οδηγεί σε απαλλαγή από το ποινικό σκέλος.

Υπενθυμίζεται ότι πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με τη φερεγγυότητα του κ. Ι. Β. Καλογρίτσα ως προς το αν θα μπορέσει τελικά να «βγει καθαρός» από τις διαδικασίες, να πληρώσει το τίμημα που του κατακυρώθηκε και να ξεκινήσει τηλεοπτικό σταθμό με βάση την τηλεοπτική άδεια που κέρδισε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ