Ελλαδα

Μπουτάρης: Η Θεσσαλονίκη «διαλύεται» χωρίς τον ΟΑΣΘ

Ο Δήμαρχος θα ζητήσει από τον κ. Σπίρτζη να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους στα αστικά λεωφορεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324918-670109.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

«Διαλύεται η πόλη, η αγορά δεν μπορεί να δουλέψει, όλος ο κόσμος ταλαιπωρείται», δήλωσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης καθώς η πόλη παραμένει για τρίτο 24ωρο χωρίς αστικά λεωφορεία. Ο κ. Μπουτάρης δηλώνει μάλιστα έτοιμος να επικοινωνήσει με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και να του ζητήσει να προχωρήσει σε επιστράτευση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Θεσσαλονικιός δήμαρχος σχολίασε πως «όσο βαρύ και να ακούγεται δεν ντρέπομαι να το ζητήσω δημόσια. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι στην διακριτική τους ευχέρεια η εξυπηρέτηση των πολιτών». Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση του ότι η σύμβαση του ΟΑΣΘ με το Κράτος είναι απαράδεκτη, αφού δεν συμμετέχει ο Δήμος.

Αργότερα, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9» κάλεσε τους εργαζόμενους να κατέβουν άμεσα στην Αθήνα και να επιδιώξουν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.  «Να μην περιμένει ο κ. Τσερμενίδης αύριο τον κ. Σπίρτζη. Να κατέβουν σήμερα στην Αθήνα και να τα βρούνε» υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης. «Αυτό που έκανε η ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο δεν μπορεί να το κάνει ο Δήμος αυτό. Δεν έχει τη δυνατότητα να νοικιάσει λεωφορεία. Και να γινόταν χρειάζεται κάποιες μέρες να τακτοποιηθεί η κατάσταση», κατέληξε ο κ. Μπουτάρης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ