Ελλαδα

Το ξέσπασμα της Ε. Τσικρικά του Alpha στον Τσίπρα: Με απολύετε

Ήξερα ότι τις απολύσεις τις κάνουν οι εργοδότες, όχι οι κυβερνήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
324171-668151.jpg

Φορτίστηκε η ατμόσφαιρα στο Βελλίδειο, όταν το λόγο πήραν δημοσιογράφοι των οποίων τα κανάλια δεν εξασφάλισαν μία τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Ειδικότερα, η Ευαγγελία Τσικρικά από τον Alpha είπε στον κ. Τσίπρα: «Σας κοιτώ στα μάτια για να σας πω ότι προσωπικά εσείς και η κυβέρνησή σας με απολύετε από τη δουλειά μου».

«Ήξερα ότι τις απολύσεις τις κάνουν οι εργοδότες, όχι οι κυβερνήσεις. Χάνω τη δουλειά μου και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί», συνέχισε η δημοσιογράφος, η οποία χαρακτήρισε το κανάλι της κερδοφόρο, δίχως δάνεια και χρέη, που έχει καταβάλει πολλά χρήματα σε εισφορές και φόρους και «το σημαντικότερο, εμένα και άλλους 600 εργαζόμενους μας πληρώνει στην ώρα μας».

 «Ακούσαμε στελέχη σας να λένε ότι τα κανάλια είναι παράνομα. Ποια; Εκεί δεν δίνατε συνεντεύξεις και μετείχατε σε προεκλογικές εκπομπές; Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους; Τον Ιανουάριο του 2015, κλαίγοντας σχεδόν, στις προγραμματικές δηλώσεις σας ακούσαμε να λέτε ότι θα είστε κάθε λέξη του Συντάγματος, ότι θα υπερασπιστείτε τη δημοκρατία. Αλλαξε κάτι στα πιστεύω σας;», κατέληξε η δημοσιογράφος.

Η απάντηση του Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός απάντησε υπενθυμίζοντας το «μαύρο» στην ΕΡΤ και την τότε αντίδραση των ιδιωτικών καναλιών. «Ενδιαφερόμαστε για τις θέσεις εργασίας σας όπως ενδιαφερόμασταν και για τις 2.000 από τις 4.000 που υπήρχαν στο χώρο των ΜΜΕ το 2008. Για αυτούς τους 2.000 εργαζόμενους δεν έκλαψε κανείς, δεν είχαν μάνα αυτοί. Τώρα κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Τα 8 μέσα πανελλαδικής εμβέλειας δεν είδα να κάνουν καμία μεγάλη κινητοποίηση όπως σωστά κάνουν τώρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ».

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τη δημοσιογράφο να αναλογιστεί τα χρήματα που έχασε το δημόσιο από την απουσία κάποιου διαγωνισμού εδώ και 27 χρόνια. «Το δημόσιο έχει χάσει τεράστιο ποσό γιατί οι κυβερνήσεις για να στηρίζουν και να στηρίζονται από τα ΜΜΕ δεν προχωρούσαν σε κάτι που είναι αυτονόητο και αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση», σχολίασε.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.