Ελλαδα

Ένταση και στο Χαϊδάρι με τους αγρότες - Έσπασαν το μπλόκο στα Μέγαρα

Η αστυνομία δεν τους αφήνει να περάσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
VIDEO ΔΑΦΝΙ

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Χαϊδάρι, στο ύψος του Δαφνίου, καθώς αστυνομικά μπλόκα εμποδίζουν τους αγρότες της Πελοποννήσου να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας.

Όλα ξεκίνησαν στις 11.30 όταν το κομβόι των αγροτών έφτασε στα Μέγαρα. Σε εκείνο το σημείο είχαν κλείσει την εθνική οδό δύο περιπολικά και ένα βανάκι της αστυνομίας. Ο αγρότες εξαγριώθηκαν. Οι περισσότεροι κατέβηκαν από τα πούλμαν και τα αγροτικά αυτοκίνητα και άρχισαν να σπρώχνουν πέρα-δώθε τα περιπολικά και το βανάκι.

Πολύ γρήγορα οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα και τράπηκαν σε φυγή.

Οι αγρότες λίγο μετά τις 12.00 έφτασαν στον Ασπρόπυργο, όπου και δπήλωναν αποφασισμένοι να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς, αν εκείνοι επιχειρήσουν να τους σταματήσουν, όπως έκαναν οι συνάδελφοί τους στα Μέγαρα.

Αποτέλεσμα ήταν να φτάσουν και στο Χαϊδάρι, όπου αυτή την ώρα οι αγρότες πετούν πέτρες και οι αστυνομικοί προσπαθούν τους απωθήσουν με χημικά και κρότους λάμψης επί της λεωφόρου Αθηνών-Κορίνθου.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια εξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν αγρότες από την Κρήτη, που έφτασαν τα ξημερώματα με τρία πλοία στον Πειραιά, επιχείρησαν να απωθήσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν την είσοδο του υπουργείου.

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες, ξύλα, τούβλα και καπνογόνα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά και προς το υπουργείο. Από τις πέτρες έχουν σπάσει τζάμια του πρώτου ορόφου στο κτίριο του υπουργείου.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε εικόνες και βίντεο από τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ