- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι αγρότες καταφθάνουν στην Αθήνα από ξηρά και από θάλασσα
Οι Κρητικοί έδεσαν στον Πειραιά, προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και μετά όλοι στο Σύνταγμα
Έχει αρχίσει η άφιξη των αγροτών στην Αθήνα για το διήμερο συλλαλητήριο κατά της κυβερνητικής μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού. Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ήδη καταφθάσει από το Ηράκλειο της Κρήτης τα πλοία «Κύδων» και «Κνωσός Παλλάς» μεταφέροντας σύμφωνα με εκτιμήσεις των αγροτοσυνδικαλιστών τους περίπου 2.000 άτομα. Επίσης, από τη Σούδα έφθασε στις 05:40 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Calaxy» μεταφέροντας περίπου 300 άτομα.

Η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ μεταδίδει ότι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, υπολογίζεται ότι θα αναχωρήσουν περί τα 35 με 40 λεωφορεία ξεκινώντας από τις 9.30 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι από χωριά του νομού ενώ επίσης θα μετακινηθούν προς Αθήνα και πολλά ΙΧ αυτοκίνητα.
Το ραντεβού έχει δοθεί στην Ομόνοια όπου και θα υπάρξει προσυγκέντρωση ώστε όλοι εν συνεχεία να κατευθυνθούν για διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια να πάνε στο Σύνταγμα, εκεί όπου όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, προβλέπεται να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο Παρασκευή- Σάββατο οπότε και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα παραμείνουν στην Αθήνα.
Όπως ανακοινώθηκε, στις 9 μ.μ. την Πέμπτη άνοιξαν τα Τέμπη, με απόφαση των αγροτών του μπλόκου, και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση συναδέλφων τους αλλά και εκπροσώπων λοιπών κοινωνικών ομάδων που θέλουν να κατεβούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, που δεν θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας από την κυβέρνηση και τα κόμματα να πάρουν θέση επί των προτάσεων που κατέθεσαν για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής και συγκεκριμένη πρόσκληση του Πρωθυπουργού προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος. Όπως έχουν από την αρχή ξεκαθαρίσει πάντως, η έναρξη του διαλόγου αυτού δεν μπορεί να γίνει πριν την ολοκλήρωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το κόστος;
Τον εντόπισε ο ξάδερφός του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Mετά την έξοδο Κηφισίας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο
Εδαφικός πολφός από εργασίες Μετρό διέφυγε μέσω αγωγού - Καμία απειλή για την ασφάλεια
Η απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.