Ελλαδα

Ανοίγουν τα Τέμπη από τις 15.00 έως τις 21.00

Και εθελοντική αιμοδοσία από τους αγρότες στις Μικροθήβες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319376-628408.jpg
ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Ανοίγουν τα Τέμπη από τις τρεις το μεσημέρι έως τις εννέα το βράδυ έπειτα από συνεννόηση των αγροτών του μπλόκου με την Αστυνομία προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία. Μετά τις 21.00 η Κοιλάδα θα ξανακλείσει

Εντωμεταξύ, στις Μικροθήβες, οι αγρότες προχωρούν σε εθελοντική αιμοδοσία για να δώσουν μια κοινωνική διάσταση του αγώνα τους που αφορά, όπως επισημαίνουν, στο σύνολο των κοινωνικών ομάδων.

Οι αγρότες των μπλόκων Τεμπών και Μικροθηβών δεν συμμετείχαν χθες στην πανελλαδική σύσκεψη μπλόκων στη Νίκαια και δεν προτίθενται να μετάσχουν στην «κάθοδο» τρακτέρ και αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή. Εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση-πρόταση που απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, αλλά θα κοινοποιηθεί και προς τα κόμματα. «Οι χιλιάδες κινητοποιημένοι αγρότες της χώρας και ειδικά οι νέοι (…) αρνούνται να αποδεχθούν το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που βάζει ταφόπλακα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα» και ζητούν την απόσυρση του. «Επιδιώκουμε συζήτηση και για το κόστος παραγωγής που είναι ο μοχλός ανάπτυξης. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε τεκμηριωμένα για το ασφαλιστικό το φορολογικό και το κόστος παραγωγής και την ανάγκη αναγνώρισης του επαγγέλματος των αγροκτηνοτρόφων», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ