Ελλαδα

Ανένδοτοι οι αγρότες: Μπλόκα παντού

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318134-626539.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ

Δίωρους αποκλεισμούς ετοιμάζουν και για σήμερα σε όλα τα μπλόκα οι αγρότες, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους εν όψει της αυριανής γενικής σύσκεψης στην οποία θα καθοριστεί η πορεία τους.

Οι αγρότες που συντονίζονται στο μπλόκο των Τεμπών υλοποιούν τις αποφάσεις τους συνεχίζοντας και σήμερα με δίωρους αποκλεισμούς των δρόμων, ενώ αναμένουν με ενδιαφέρον την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που θα γίνει την Τρίτη όπου τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τοποθετηθούν για το ασφαλιστικό.

Το μπλόκο της Νίκαιας δέχτηκε την Κυριακή αντιπροσωπεία από το μπλόκο των Τεμπών, η όποια ζήτησε να μεταβεί μία ομάδα των αγροτών στη σύσκεψη μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη. Το μπλόκο της Νίκαιας έδωσε στην αντιπροσωπεία το πλαίσιο των αιτημάτων που έχει διαμορφωθεί μέσα από τις Πανελλαδικές συσκέψεις των μπλόκων και αποτελεί τη βάση του αγώνα ο οποίος είναι σε εξέλιξη. Ενημέρωσε επίσης, για την Πανελλαδική σύσκεψη που έχει καλέσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων στη Νίκαια την ίδια μέρα, την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου. «Η κλιμάκωση του αγώνα στη βάση των αιτημάτων που έχουν διαμορφωθεί και η στάση της κυβέρνησης θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σήμερα λοιπόν θα επαναληφθεί η εικόνα της Κυριακής, με δίωρους αποκλεισμούς, από τις 12.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι και ωριαίους ή και μεγαλύτερης διάρκειας σε ορισμένα μπλόκα το βράδυ από τις 19.00.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ