Ελλαδα

Η στιγμή που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «τα ακούνε» από τους αγρότες σε Κιλκίς και Νίκαια (video)

Οι κ.κ. Παραστατίδης και Παπαδόπουλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318102-626501.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Δέκτες αποδοκιμασιών έγιναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Παραστατίδης και Νίκος Παπαδόπουλος από αγρότες σε Κιλκίς και Νίκαια, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η σύσκεψη που είχε συγκαλέσει η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, με τη συμμετοχή βουλευτών και αυτοδιοικητικών με στόχο τη διαφύλαξη του επιδόματος των παραμεθορίων περιοχών, που κινδυνεύουν να χάσουν τέσσερις νομοί.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου μπήκε ομάδα αγροτών από το μπλόκο του Κιλκίς, φωνάζοντας το σύνθημα «αγρότη πολέμα, δε θα σου μείνει αίμα» και απαιτώντας από τους βουλευτές να πάρουν θέση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, να πουν αν θα το ψηφίσουν ή όχι.

Τα… αίματα άναψαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης και χτυπώντας το χέρι στο βήμα, τόνισε πως «οι αγώνες για να έχουν επιτυχία χρειάζεται να είναι σκληροί. Και το 2007 ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε να μας απεντάξει και κλείσαμε τα σύνορα στους Ευζώνους. Κατορθώσαμε και το πετύχαμε…».

Αντιδρώντας στο λόγο του δημάρχου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης, φώναζε από κάτω:

- «Ήρεμα, ήρεμα…»

- «Γιατί θιχτήκατε κύριε βουλευτά», απάντησε ο δήμαρχος.

- «Οι παλληκαρισμοί τέτοιες εποχές δε χρειάζονται», φώναζε ο κ. Παραστατίδης σ’ έντονο ύφος, ενώ σηκώθηκε και όρθιος, και απευθυνόμενος προς τους αγρότες που άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν, έλεγε πως «όλοι απολογούμαστε σ’ αυτόν το νομό, το τι κάναμε, το τι προσφέραμε…».

- «Το μνημόνιο ψήφισες», φώναζαν οι αγρότες κι εκείνη τη στιγμή κινήθηκε ενάντια στον κ. Παραστατίδη ο πρώην δήμαρχος Γαλλικού Θανάσης Ρωσσόπουλος, έχοντας έντονο διάλογο με το βουλευτή, με τον τελευταίο να του λέει: «Όχι μαγκιές σε μένα, όχι μαγκιές…».

Κάποια στιγμή, ομάδα αγροτών άρχισε να κινείται προς τον βουλευτή με άγριες διαθέσεις. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση εκτονώθηκε και ο βουλευτής απομακρύνθηκε. 

Λίγο νοτιότερα, στον κόμβο της Νίκαιας, ο βουλευτής Λάρισας και αγρότης στο επάγγελμα Νίκος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε το μεσημέρι του Σαββάτου να επισκεφθεί το μπλόκο, όπου μέχρι πέρυσι έδινε ενεργά το «παρών» με το τρακτέρ του, αλλά οι αγρότες του ζήτησαν με έντονο τρόπο να φύγει και να παραιτηθεί από βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αν θέλει να έρθει ως αγρότης στο μπλόκο.

Η παρουσία του κ. Παπαδόπουλου στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, δυναμίτισε το ήδη οξυμένο κλίμα. Στη θέα του αγροτοσυνδικαλιστή και βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος οι αγρότες άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του και να τον κατηγορούν για την εφαρμογή μιας πολιτικής που δεν έχει καμία σχέση με όσα υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τις προεκλογικές περιόδους.

«Δεν ντρέπεσαι να είσαι εδώ; Ήσουν μαζί με εμάς και τώρα μας βάζεις τη θηλιά στο λαιμό. Να παραιτηθείς, να φύγεις από εδώ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βρίσκεσαι με τους αγρότες. Ντροπή σου. Σου άρεσε η καρέκλα. Παραιτήσουν αν θες να είσαι εδώ» φώναζαν εξαγριωμένοι οι αγρότες κατά του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από την περιοχή κακήν κακώς.

 Πηγή: eidisis.gr / thessaliatv.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ