Ελλαδα

Για χιονοθύελλα - τέρας προετοιμάζονται στις ΗΠΑ (εικόνες)

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας 50 εκατομμύρια πολίτες των ανατολικών ακτών του Ατλαντικού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318028-626290.jpg
EPA/MICHAEL REYNOLDS, EPA/JASON SZENES, EPA/JIM LO SCALZO

Μια τεράστια χιονοθύελλα κατευθύνεται προς τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένεται να επηρεάσει περισσότερους από 50 εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι έχουν προειδοποιηθεί για «καταιγίδα που πιθανώς θα παραλύσει» τα πάντα. Μόνο το χιόνι αναμένεται να φτάσει στα 60 εκατοστά μέσα σε λίγες ώρες.

image

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να σημειωθούν διακοπές ρεύματος και να υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο και στα αεροδρόμια της περιοχής. Τεράστιες ουρές σχηματίζονται στα σούπερ μάρκετ και τα ράφια έχουν αδειάσει.

image

Δύο οδηγοί έχουν σκοτωθεί στη βόρεια Καρολίνα, εξαιτίας του καιρού, ενώ σκοτώθηκαν επίσης ένας οδηγός στο Τενεσί και ακόμα ένα άτομο στο Μέριλαντ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχτεί το Μέριλαντ, η Βόρεια Καρολίνα, η Τζόρτζια, η Πενσιλβάνια, η Βιρτζίνια και η περιοχή της Κολούμπια.

image

Οι μεγαλύτερες χιονοπτώσεις αναμένονται να σημειωθούν δυτικά της Ουάσινγκτον, ωστόσο προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί και για περιοχές από το Αρκάνσας έως το Τενεσί και τον Κεντάκι, φτάνοντας ενδεχομένως ακόμα και μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Τα μέσα μεταφοράς της Ουάσινγκτον δεν θα λειτουργήσουν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ την Παρασκευή τα σχολεία στην περιοχή είναι κλειστά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ