Ελλαδα

Κάθε ψήφος φέρνει πιο κοντά το Νόμπελ Ειρήνης στα ελληνικά νησιά

Ξεπέρασε τις 170.000 υπογραφές η διαδικτυακή εκστρατεία της avaaz.com

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316684-624718.jpg

Ξεπέρασε τις 170.000 ψηφιακές υπογραφές η ιντερνετική εκστρατεία για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών της Ελλάδας σε ένδειξη μιας ελάχιστης αναγνώρισης για τη μεγάλη συνεισφορά τους στο να αντιμετωπιστεί η άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση του 2015. Η εκστρατεία διοργανώνεται από τη γνωστή ιστοσελίδα avaaz.com από τις 16 Νοεμβρίου και όσοι ενδιαφέρονται να ψηφίσουν, μπορούν να το κάνουν εδώ. Στόχος των διοργανωτών της καμπάνιας είναι να συλλέξουν 20.000 υπογραφές προκειμένου να ζητήσουν την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους νησιώτες της Ελλάδας.

«Δώστε την ψήφο σας για να λάβουν οι Έλληνες νησιώτες το Νόμπελ Ειρήνης για τη βοήθειά τους στους πρόσφυγες», είναι ο τίτλος της καμπάνιας ενώ στο κείμενο που συνοδεύει την πρωτοβουλία αναφέρεται: «Οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο (και πολλοί άλλοι που φθάνουν εκεί από όλο τον κόσμο, μέλη ΜΚΟ και Έλληνες της διασποράς) κάνουν κάθε τι δυνατό για να βοηθήσουν τους εκτοπισμένους Σύρους πρόσφυγες και να αισθανθούν πιο άνετα, παρά το γεγονός ότι και οι ίδιοι έχουν ελάχιστα να προσφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα εδώ και χρόνια.

Δείχνουν και εφαρμόζουν στην πράξη τις χριστιανικές αρχές αλλά και το φιλότιμο, την αγάπη, το σεβασμό και τη φιλοξενία σε αυτούς τους ανθρώπους που τους είναι παντελώς άγνωστοι. Οι πράξεις και οι θυσίες τους δεν περνούν απαρατήρητες καθώς συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη παγκόσμιας ειρήνης και της επίτευξης σταθερότητας, ενώ αποτελούν παραδείγματα αγάπης για όλο τον υπόλοιπο κόσμο που θα μπορούσαν να μάθουν από αυτές τις πράξεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ