Ελλαδα

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ζητά την κατάργηση των ΜΑΤ

Με αφορμή το επεισόδιο βίας στην πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315679-623074.jpg
thestival.gr

Ανακοίνωση σχετικά με τα γεγονότα στην πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το thestival.gr, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Μητροπολίτου Γενναδίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν δύο άτομα, έπειτα από από επεισόδιο που έλαβε χώρα μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ. Το επεισόδιο συνέβη καθώς τα άτομα κατευθύνονταν προς το Άγαλμα Βενιζέλου όπου ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη. Από το επεισόδιο προκλήθηκαν και τρεις τραυματισμοί, δύο γυναικών και ενός άνδρα.

Έτσι, τα μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αναφερόμενα στην ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, στον τραυματισμό και τις συλλήψεις φοιτητών, έκαναν λόγο για σοβαρό περιστατικό βίας και συγκεκριμένα, σημείωσαν:

«Άντρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε 4 συναγωνιστές-ιες στέλνοντας τους τρείς από αυτούς-ες στο νοσοκομείο και συλλαμβάνοντας τους δύο εξ αυτών. Καταγγέλλουμε την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ απέναντι στους 4 συναγωνιστές ,του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και τη σύλληψη δύο εξ αυτών. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία. Επίσης απαιτούμε να διαταχθεί έρευνα ώστε να εντοπιστούν οι άνδρες των ΜΑΤ που διέπραξαν το ξυλοδαρμό».

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά την τιμωρία των αστυνομικών και σχολιάζουν ότι «είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζουν να υπάρχουν δυνάμεις (ΜΑΤ) που μόνη τους δουλειά είναι η καταστολή των κοινωνικών αγώνων και η τρομοκράτηση του λαού». Προσθέτουν δε ότι υπάρχει «πολιτική ευθύνη σχετικά με τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, την εξάλειψη ακροδεξιών θυλάκων εντός αυτής καθώς και της αλλαγή της λειτουργίας της».

«Απαιτούμε την κατάργηση των δυνάμεων ΜΑΤ,καθώς και όλων όσων έχουν συγκροτηθεί για να καταστέλλουν τους λαϊκούς αγώνες και την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας» τονίζουν στην ανακοίνωση.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης ότι παρά την επίθεση που δέχτηκε από μεμονωμένη ομάδα ανθρώπων την ώρα της πορείας, «δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα βρισκόμαστε στο δρόμο και το κίνημα απέναντι σε κάθε μορφής καταστολή αλλά και απέναντι σε αυτούς που επιλέγουν ένα κίνημα περιχαρακωμένο θεωρώντας τους εαυτούς τους ιδιοκτήτες του».

Τέλος απαιτούν:

  • την άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων και την απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες,
  • την τιμωρία των δυνάμεων των Ματ που διέπραξαν τους ξυλοδαρμούς και τις αναίτιες συλλήψεις,
  • την κατάργηση όλων των κατασταλτικών μονάδων καταστολής τύπου ΜΑΤ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.