Ελλαδα

Παγκόσμια δράση για το κλίμα την Κυριακή

Στις 12 στη Δ. Αρεοπαγίτου το ραντεβού της Αθήνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
301032-228391.jpg

Τη Δευτέρα θα αρχίσει στο Παρίσι η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα, με τη συμμετοχή 195 κρατών και τις γαλλικές αρχές να έχουν απαγορεύσει τις διαδηλώσεις για λόγους ασφαλείας, μετά την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της απαγόρευσης αυτής, γαλλικές οργανώσεις καλούν σε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Στην Αθήνα αύριο Κυριακή το κίνημα Avaaz και οι οργανώσεις Greenpeace και WWF Ελλάς καλούν στην εκδήλωση «Περπατάμε στο Παρίσι», η οποία θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου (μετρό Ακρόπολη), με τους συμμετέχοντες να περπατούν ως τη Βουλή μέσα από την Πλάκα, υπό τον ήχο των κρουστών του συγκροτήματος Quilombo.

Παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε περισσότερες από 150 χώρες και σε 2.000 πόλεις.

Να σημειώσουμε ότι η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για το Κλίμα (IPCC), στην τελευταία της έκθεση το 2013, εκτιμούσε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, η μέση επιφανειακή θερμοκρασία του πλανήτη το 2100 θα φτάνει έως και 4,8 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, μεταβολή που θα ήταν πραγματικά δραματική. Έτσι, η διεθνής κοινότητα στοχεύει στο να συγκρατηθεί η άνοδος κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2100.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ