- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τη Δευτέρα θα αρχίσει στο Παρίσι η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα, με τη συμμετοχή 195 κρατών και τις γαλλικές αρχές να έχουν απαγορεύσει τις διαδηλώσεις για λόγους ασφαλείας, μετά την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της απαγόρευσης αυτής, γαλλικές οργανώσεις καλούν σε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Στην Αθήνα αύριο Κυριακή το κίνημα Avaaz και οι οργανώσεις Greenpeace και WWF Ελλάς καλούν στην εκδήλωση «Περπατάμε στο Παρίσι», η οποία θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου (μετρό Ακρόπολη), με τους συμμετέχοντες να περπατούν ως τη Βουλή μέσα από την Πλάκα, υπό τον ήχο των κρουστών του συγκροτήματος Quilombo.
Παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε περισσότερες από 150 χώρες και σε 2.000 πόλεις.
Να σημειώσουμε ότι η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για το Κλίμα (IPCC), στην τελευταία της έκθεση το 2013, εκτιμούσε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, η μέση επιφανειακή θερμοκρασία του πλανήτη το 2100 θα φτάνει έως και 4,8 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, μεταβολή που θα ήταν πραγματικά δραματική. Έτσι, η διεθνής κοινότητα στοχεύει στο να συγκρατηθεί η άνοδος κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2100.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού αναμένονται όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες
Πιθανόν να γίνει σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τη νομιμότητα της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας
Παίρνουν τη σκυτάλη αύριο τα ΓΕΛ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.