Ελλαδα

ΔΕΗ: Εισπραξιμότητα über alles

Στο κυνήγι ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιων φορέων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
300863-228001.jpg

Στο κυνήγι απλών καταναλωτών, ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημόσιων φορέων, που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, ρίχνεται η ΔΕΗ, αφού η εισπραξιμότητα αναγορεύτηκε σε βασικό της στόχο.

Αυτό προκύπτει απ΄ όσα είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, με αφορμή την δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της επιχείρησης.

Η σχετική δήλωση του κ. Παναγιωτάκη: «Ο βαθμός είσπραξης των οφειλών προς την ΔEΗ είναι το πιο άμεσο και σοβαρό πρόβλημα για την Εταιρεία, και η αντιμετώπισή του αποτελεί κυρίαρχο στόχο. Για τον σκοπό αυτό, εντείνουμε τις δράσεις μας έναντι όλων των οφειλετών μας, συμπεριλαμβανομένων των φορέων του Δημοσίου και της Κεντρικής Κυβέρνησης…

Για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς, κατά την εκτίμησή μας, ένα μεγάλο μέρος των οφειλετών μας είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Χαρακτηριστικά, από το σύνολο των 2,1 εκατ. πελατών Χαμηλής Τάσης που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι 250.000, δηλ. το 11,9% οφείλει περίπου το 45% της συνολικής οφειλής».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ