Ελλαδα

Συνεχίζεται η απεργία των ναυτικών

Προβλήματα με πρόσφυγες, κρουαζιερόπλοια, συγκοινωνίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pno1.jpg

Μεγάλα προβλήματα στη μετακίνηση των προσφύγων από τα νησιά προς τον Πειραιά, στα «δέσιμο» των κρουαζιερόπλοιων και φυσικά στις συνηθισμένες θαλασσινές συγκοινωνίες προκαλεί ήδη η 48.aωρη απεργία ης Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) που ξεκίνησε Δευτέρα 2 και τελειώνει  Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το πρωί.

Η ΠΝΟ έκανε διαδήλωση και πορεία χτες στον Πειραιά.

Η κυβέρνηση παρακαλεί την ΠΝΟ να επιτρέψει έστω την κίνηση των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες από τα νησιά. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας ζήτησε συνάντηση με την ΠΝΟ, αυτή έγινε στο υπουργείο Ναυτιλίας και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εξέλιξη.

Ακόμα, τα κρουαζιερόπολια δεν μπορούν να «δέσουν» χωρίς πιλότο (οι πιλότοι απεργούν επίσης).

Επί της ουσίας των αιτημάτων της ΠΝΟ (ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό και σύνθεση των πληρωμάτων) έγινε συνάντηση της ηγεσίας της με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα και τα θέματα είναι επίσης ανοιχτά.

Αλλά ο κ. Δρίτσας ανακοίνωσε: «Η 48άωρη απεργία της (ΠΝΟ) και άλλων ενώσεων εργαζομένων στο λιμάνι, στο ΝΑΤ και σε υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας Νησιωτικής Πολιτικής, είναι μια απεργία νόμιμη…. Καλώ όλους τους εμπλεκόμενους, να σταθούν απολύτως υπεύθυνα, απέναντι στην άσκηση συνταγματικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και να απέχουν από κάθε ενέργεια που μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση, έστω και κατ’ υπόνοια, αυτή την κυβερνητική θέση».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.