Ελλαδα

Περίπου 2.000 πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη όταν φύγουν οι τουρίστες

Συναγερμός στην κυβέρνηση με την αύξηση των προσφυγικών ροών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135449-309352.jpg

Στη δημιουργία καταυλισμών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου. Οι καταυλισμοί θα είναι χωρητικότητας περίπου 2.000 ατόμων, τα οποία θα έχουν πρώτα ταυτοποιηθεί.

Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το μεταναστευτικό, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στην Περιφέρεια Κρήτης και στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης, τοπικοί βουλευτές και δήμαρχοι του νησιού.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, τα camp θα δημιουργηθούν τον Νοέμβριο. «Θα θέλαμε να ζητήσουμε η Κρήτη να δεχθεί περίπου 2.000 πρόσφυγες ή μετανάστες. Το πώς θα γίνει η μοιρασιά, η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν την δυνατότητα να το δουλέψουν μόνοι τους και εμείς να σεβαστούμε τις προτάσεις που θα κάνουν» ανέφερε. Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι θα γίνουν τέσσερις χώροι φιλοξενίας, ένας σε κάθε νομό της Κρήτης και ότι θα πρέπει οι συνθήκες διαβίωσης να είναι σε υψηλό επίπεδο.

Σημείωσε ότι οι καταυλισμοί θα είναι απόλυτα οργανωμένοι και οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε σπίτια και όχι σε σκηνές, ενώ θα τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, στοιχειώδης εκπαίδευση και απασχόληση των παιδιών. Ακόμη, υπογράμμισε πως τα δικαιώματα των μεταναστών θα πρέπει να ισορροπούν με τα δικαιώματα του ντόπιου πληθυσμού.


Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ