- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανυπολόγιστη η καταστροφή στη βόρεια Εύβοια - υπό έλεγχο η φωτιά
Στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους
Ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, αποτελούμενη από πυροσβέστες, δασοφύλακες, στρατιώτες, δίνουν τη μάχη για την κατασκευή δύο αντιπυρικών ζωνών στο όρος Καντήλι, η μία στη μονή Γαλατάκη και άλλη στο χωριό Τρούπη, ώστε να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο στη βόρεια Εύβοια.
Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης είναι υπεράνθρωπη, για να επωφεληθούν από την άπνοια και να κατασκευάσουν τις αντιπυρικές ζώνες. Σήμερα θα πετάξουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, να έχει πλήρως ελεγχθεί η πυρκαγιά.
Την ίδια ώρα όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε εγρήγορση, με οχήματα της Πυροσβεστικής να πραγματοποιούν όλη τη νύχτα περιπολίες, για να αντιμετωπιστούν πιθανές μικροεστίες και αναζωπυρώσεις.Πηγές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ξεκαθαρίζουν ότι η φωτιά δεν έθεσε σε κίνδυνο οικισμούς ή κατοικίες της περιοχής.
«Η δική μας δουλειά ξεκινά μετά την κατάσβεση τη φωτιάς, να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε, το δάσος να ξαναγίνει δάσος» δήλωσε από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
Στην περιοχή της Λίμνης έχει ελεγχθεί πλήρως η φωτιά και δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο.
Φωτό: evianews.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χωράφα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποια είναι τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο από τις υψηλές θερμοκρασίες
Όλα τα σημεία που θα είναι ανοιχτά για τους πολίτες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από 1 έως 8 Νοεμβρίου 2026 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
Εύκολα και γρήγορα με δύο κινήσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτικά όλες οι περιοχές της χώρας
Τον Φεβρουάριο του 2026 έφτασε στον 42ο όροφο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο να καλείται να αποφασίσει για την αναβολή της δίκης λόγω της παράλληλης δικογραφίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη σύμβαση 717
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.