- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκαν οι δύο Αλβανοί δραπέτες
Είχαν αποδράσει από κελί της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών
Άφαντοι παραμένουν οι δύο Αλβανοί οι οποίοι απέδρασαν τα ξημερώματα από κελί της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.
Οι δύο δραπέτες, ένας 42χρονος κι ένας 33χρονος, μεταφέρθηκαν το προηγούμενο 24ωρο στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, από όπου επρόκειτο να μεταφερθούν σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας για να συνεχίσουν την έκτιση των ποινών τους.
Ο 42χρονος, που εκτίει ποινή ισόβιων δεσμών (και επιπλέον πολυετή κάθειρξη) επρόκειτο να μεταχθεί στις φυλακές Νιγρίτας, ενώ ο 33χρονος στις φυλακές Δομοκού.
Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ χαρακτηρίζουν τον 42χρονο ως ιδιαίτερα επικίνδυνο κακοποιό. Ο άνδρας είχε συλληφθεί στις 24 Ιανουαρίου του 2009, ύστερα από ένοπλη συμπλοκή με δύο αστυνομικούς, κατηγορούμενος για δολοφονία που διέπραξε μία εβδομάδα νωρίτερα, με θύμα 50χρονο συμπατριώτη του, ο οποίος εργαζόταν σε βενζινάδικο στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Κατά τη συμπλοκή με τις αρχές, ο 42χρονος και άνοιξε πυρ, με έναν εκ των αστυνομικών να τραυματίζεται ελαφρά.
Ο ίδιος, βαρύνεται με δύο απαγωγές. Η πρώτη ήταν το 1998 με θύμα μία 16χρονη (στην περιοχή του Ωραιοκάστρου), ενώ η δεύτερη, 10 χρόνια αργότερα, εναντίον του επιχειρηματία Γ. Αϊβάζογλου (στην περιοχή της Λαχαναγοράς). Για την απαγωγή του επιχειρηματία καταδικάστηκε μαζί με συνεργό του, αλλά ουδέποτε ομολόγησε τη συμμετοχή του.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο δραπέτη, εκτίει ποινή για υποθέσεις ναρκωτικών.
Όπως έγινε γνωστό, οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι φαίνεται ότι δραπέτευσαν από παράθυρο του κελιού, στο οποίο κρατούνταν άλλα τρία άτομα. Τα κιγκλιδώματα του παραθύρου ήταν πριονισμένα.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και από πληροφορίες προκύπτει ότι δόθηκε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των δύο Αλβανών για απόδραση αλλά και σε βάρος των αστυνομικών που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη τους, για απελευθέρωση κρατουμένου. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξετάζεται πιθανή εμπλοκή των τριών συγκρατουμένων τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι εκτιμήσεις του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης
Με αφορμή την εορτή του πολιούχου και προστάτη του νησιού Αγίου Γερασίμου
Αυξημένη είναι η κίνηση και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το παιδί δεν κοιμόταν γιατί πίστευε ότι κάνει αμαρτίες, λέει
Τρεις ημέρες συζητήσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον των νησιωτικών κοινοτήτων
Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι φοιτητές στήνουν σκηνές στο Σύνταγμα, αύριο οι συγκεντρώσεις
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Συναγερμός στις Αρχές
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Τι την είχε ρωτήσει για ουσίες που τελικά βρέθηκαν στον τραγουδιστή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.