- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων: Είναι ντροπή οι διαγραφές της ΕΣΗΕΑ
Η ΕΕΔ θεωρεί ότι παραβιάζονται κατάφωρα τα δικαιώματα ελευθερίας του Τύπου
Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων με ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα την διαγραφή Ελλήνων δημοσιογράφων από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών για λόγους που αφορούν στην από μέρους τους έκφραση γνώμης.
Ως σύμβουλος του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα ελευθερίας του Τύπου και έκφρασης, η ΕΕΔ θεωρεί ότι παραβιάζονται κατάφωρα τα δικαιώματα αυτά, γεγονός που εκθέτει ανεπανόρθωτα και την επίσημη Ελλάδα.
Υπενθυμίζουν ότι η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει υπογράψει και έχει αποδεχθεί την Σύμβαση Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο άρθρο 10 της οποίας αναφέρεται ρητά:
1.Παν πρόσωπον έχει δικαίωμα εις την ελευθερίαν εκφράσεως. Το δικαίωμα τούτο περιλαμβάνει την ελευθερίαν γνώμης, ως και την ελευθερίαν λήψεως ή μεταδόσεως πληροφοριών ή ιδεών, άνευ επεμβάσεως δημοσίων αρχών και ασχέτως συνόρων. Το παρόν άρθρον δεν κωλύει τα Κράτη από τού να υποβάλωσι τας επιχειρήσεις ραδιοφωνίας, κινηματογράφου ή τηλεοράσεως εις κανονισμούς εκδόσεως αδειών λειτουργίας.
2.Η άσκησις των ελευθεριών τούτων, συνεπαγομένων καθήκοντα και ευθύνας, δύναται να υπαχθή εις ωρισμένας διατυπώσεις, όρους, περιορισμούς ή κυρώσεις προβλεπόμενους υπό του νόμου και αποτελούντας αναγκαία μέτρα εν δημοκρατική κοινωνία δια την εθνικήν ασφάλειαν, την εδαφικήν ακεραιότητα ή δημοσίαν ασφάλειαν, την προάσπισιν της τάξεως και πρόληψιν του εγκλήματος, την προστασίαν της υγείας ή της ηθικής, την προστασίαν της υπολήψεως ή των δικαιωμάτων των τρίτων, την παρεμπόδισιν της κοινολογήσεως εμπιστευτικών πληροφοριών ή την διασφάλισιν του κύρους και της αμεροληψίας της δικαστικής εξουσίας .
Με βάση τα παραπάνω, η ΕΕΔ θα ενημερώσει αρμοδίως το Συμβούλιο της Ευρώπης και θα στηρίξει οποιαδήποτε προσφυγή των διαγραφέντων δημοσιογράφων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίτηση αναίρεσης από εισαγγελέα
Τι ισχύει για τις υπηρεσίες delivery
Ιδιαίτερη μέριμνα ζητείται για τις Μονάδες Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής
Πορτοκαλί προειδοποίηση για τρεις περιοχές την Τετάρτη - Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου
Ο άνδρας που παρασύρθηκε από το σπασμένο παράθυρο
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη στην Αττική και ακόμα δύο περιφέρειες
Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αδάμι Αργολίδας
Εξιτήριο σήμερα για τους δύο τουρίστες, μετά την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τρίτης
Τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο
Για μεταπτυχιακές σπουδές, μεταδιδακτορική έρευνα και ερευνητικές επισκέψεις στο εξωτερικό
Νέα απάτη στη Σταυρούπολη με λεία χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα μεγάλης αξίας
«Σε ευχαριστώ που άντεξες τη διάρκεια και δεν έφυγες όταν άρχισε να πονά»
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πού τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για πεζούς και οχήματα από τις 08:00 έως τις 20:00
Σο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρει η Αστυνομία
Σε κατάσταση συναγερμού η χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.