- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Δημόσιο έστειλε σε ηλικιωμένους κατασχετήριο για α' κατοικία λόγω ΕΝΦΙΑ
Τους ζητούν να πληρώσουν για το 2015 30.000, ενώ εκείνοι βγάζουν 20.000 ευρώ
Μπορεί οι τράπεζες να μην έχουν ακόμη τη δυνατότητα να κατασχέσουν την πρώτη κατοικία, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για το Δημόσιο που, όπως αποκάλυψε το πρωί του Σαββάτου η τηλεοπτική εκπομπή του Mega, απέστειλε κατασχετήριο για α' κατοικία σε ζευγάρι ηλικιωμένων.
Συγκεκριμένα, οι δύο συνταξιούχοι, 86 και 82 ετών, που διαμένουν στο Ψυχικό, αδυνατούσαν να πληρώσουν το ποσό των 200.000 ευρώ που είχε προκύψει από τις δόσεις προηγούμενων ετών μαζί με τις προσαυξήσεις για τον ΕΝΦΙΑ κι έτσι έλαβαν ειδοποίηση για κατάσχεση.
Το σπίτι είχε κληρονομηθεί από τους γονείς της συζύγου και σύμφωνα με δηλώσεις των συνταξιούχων στην εκπομπή, μόνο για το 2015 έπρεπε να πληρώσουν 30.000 ευρώ αλλά το συνολικό ετήσιο εισόδημά τους από τις συντάξεις τους δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.
Ο σύζυγος κατάφερε να μπει στην ρύθμιση των 100 δόσεων για το διακανονισμό του χρέους, ωστόσο αδυνατούσε να πληρώνει τη δόση των 1.700 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ, ένας φόρος ο οποίος συνολικά έφτασε το ποσό των 198.000 ευρώ.
Το ζευγάρι προσπάθησε να πουλήσει το σπίτι, κάτι που δεν κατάφερε, ενώ έφτασαν μέχρι και στο σημείο να πουλήσουν κοσμήματα και έπιπλα για να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο μοναδικός λόγος που η κατοικία παραμένει στους κατόχους της, είναι η... αποχή των δικηγόρων.
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα από τα σημαντικότερα έργα αστικής ανάπλασης της συμπρωτεύουσας
Έξι δεκαετίες μεταρρυθμίσεων, κοινωνικής αμφιθυμίας και ένα νέο ερώτημα που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη
Σύσσωμος ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος στον Ιερό Ναό
Τελικά μπορείς να στήνεις σκηνή όπου θέλεις το καλοκαίρι;
Ιστορική στιγμή για τον ελληνικό στρατό και τις Ένοπλες Δυνάμεις
Τι έπεσε σήμερα στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ - Οι απαντήσεις της ΟΕΦΕ
Όπως είχε υποστηρίξει, τα χρήματα στους λογαριασμούς του προέρχονταν αποκλειστικά από τη νόμιμη αγροτική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε ποιες περιοχές αναμένονται τοπικές μπόρες
Πότε θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή
Το χρονικό του συμβάντος
Η σπάνια φωτογραφία με τους γονείς του για τα γενέθλιά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο σημείο μεταβαίνουν κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.