- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Ειδομένη επιστρέφουν πρόσφυγες και μετανάστες από το Χαμηλό
Ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ στο πέρασμα
Στον καταυλισμό της Ειδομένης επιστρέφουν ομάδες προσφύγων και μεταναστών από το χωριό Χαμηλό. Οι πρόσφυγες επεδίωξαν να περάσουν τη Δευτέρα στο έδαφος των Σκοπίων. Στην Ειδομένη οι συνθήκες διαβίωσης έγιναν ακόμα πιο δύσκολες καθώς βρέχει από το πρωί και έχει πολύ κρύο.
Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τη νύχτα, με τη θερμοκρασία υπό του μηδενός, εκτός καταυλισμού της Ειδομένης παραμένοντας στην όχθη του χειμάρρου στο χωριό Χαμηλό, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να περάσουν με το πρώτο φως της ημέρας στο έδαφος της ΠΓΔΜ.
Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων έστησαν πρόχειρα σκηνές και τους εφοδίασαν με κουβέρτες, αδιάβροχα, σάντουιτς και νερά, ενώ στο σημείο παρέμεινε τη νύχτα και δύναμη της ΕΛΑΣ.
Ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού της ΠΓΔΜ έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της γειτονικής χώρας στο ύψος του περάσματος, το οποίο χρησιμοποίησαν χθες χίλιοι περίπου πρόσφυγες για να εισέλθουν στην γειτονική χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Γερμανία, εμποδίζοντας την είσοδό τους.
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διετέλεσε πρόεδρος της Συνομοσπονδίας σε διαδοχικές περιόδους από το 1983 έως το 1989
Διεθνές Συνέδριο από 1–4 Οκτωβρίου 2026
Επιχείρησαν 115 πυροσβέστες - Σηκώθηκαν οκτώ εναέρια μέσα
Κινητοποιήθηκαν 115 πυροσβέστες και 8 εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Οι ενδείξεις βελτίωσης και τα συμπεράσματα που στρέφουν το Υπουργείο Παιδείας να επενδύσει στις μεταρρυθμίσεις
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Φέρεται να ξέσπασε μετά από εργασίες καθαρισμού σε οικόπεδο
Η ανάρτηση - πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
H άνοδος των λαϊκών πολυκαταστημάτων, η πτώση, και δυο διαφημιστικά μηνύματα που έγραψαν ιστορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.